Diner/ Favorieten/ Hoofdgerechten/ Pizza/ Vega & Vegan

Vegan pizza met artisjokken

Vegan Pizza www.jaimyskitchen.nl

Deze veganistische pizza is belegd met artisjokken, cherrytomaatjes, courgette en vegan mozzarella. Heerlijk comfort food!

Week Zonder Vlees

Vandaag, 8 maart 2021, is de Week Zonder Vlees wederom gestart. Hier doe ik aan mee! Vlees eet ik sowieso nooit, maar deze week laat ik ook vis staan. Daarnaast heeft Violife mij uitgedaagd om minimaal 1 eetmoment per dag volledig plantaardig te eten. Die uitdaging ga ik graag aan, want zuivel is minstens zo milieubelastend als vlees. Ik ga zelfs de hele week vegan proberen te eten! Volg mij trouwens op Instagram om te zien wat ik allemaal eet deze week, want plantaardig eten is hartstikke lekker. Dat laat ik jou ook graag zien met dit recept.

Een heerlijke vegan pizza mét vegan kaas

Mocht je zelf plantaardig eten, bezoek krijgen die veganistisch is of wil je simpelweg een dagje per week vegan eten, maar vind het lastig om goede plantaardige vervangers te vinden? Ik kan je helpen! Denk bijvoorbeeld aan deze pizza met groenten en vegan kaas. Ook voor mensen met een lactose intolerantie is dit een oplossing om toch te genieten van een pizza. Violife is 100% vegan, maar ook vrij van soja, gluten, lactose, noten en conserveringsmiddelen. Ik heb ook wel eens pizza zonder kaas gegeten en ondanks dat dit ook lekker kan zijn, is de kaas op de pizza toch een beetje onmisbaar. Violife heeft Mozzarella Flavour Grated kaas. De smaak is écht zoals mozzarella en de kaas smelt ook prachtig op de pizza.

Vegan Pizza www.jaimyskitchen.nl
Verschillende soorten pizza bodems

Deze vegan pizza kun je op meerdere manieren maken. Dan heb ik het over de bodem. Je kunt een volledige kant-en-klaar bodem gebruiken, kant-en-klaar pizza deeg of zelf het pizzadeeg maken. Die laatste variant is natuurlijk het lekkerst, maar de eerste twee varianten zijn het makkelijkst en snelst. Eerder schreef ik de blog ‘Hoe maak je zelf pizza’s‘, daar kun je kijken voor mijn tips.

Vegan Pizza
Vegan pizza met artisjokken

Hoeveelheid: 1 pizza
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 pizzabodem (deeg)
3 el pizza saus
75 gr Violife Mozzarella Grated
100 gr cherrytomaatjes
100 gr artisjokken
¼ courgette
zwarte peper
olijfolie

TIP: pizzasaus
Deze kun je kant-en-klaar kopen of zit ook regelmatig bij kant-en-klaar pizzadeeg óf kun je zelf maken. Wil je dit zelf maken? Gebruik verse tomaten of tomatenblokjes uit blik, voeg Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat minimaal 20 minuten op laag vuur een beetje indikken.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Rol het pizzadeeg uit en smeer de pizza saus over de bodem. Verdeel nu ook de vegan mozzarella over de bodem.
  3. Snijd de courgette in dunne plakjes, de artisjokken in partjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel deze over de pizza.
  4. Bak de pizza af in ongeveer 15 minuten op hetelucht. Let op dit is wel afhankelijk van het soort deeg dat je gebruikt. Kijk dus goed naar de beschrijving op de verpakking of volg de stappen uit dit recept voor vegetarische pizza indien je het deeg zelf maakt. De Violife Mozzarella Grated smelt het beste wanneer deze in ieder geval 15 minuten in de oven zit.
  5. Maak de pizza af door er een beetje zwarte peper over te verdelen en een beetje olijfolie over de randjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.