Bijgerechten/ Hapjes & Dips/ Vega & Vegan

Recept: Vegan cashew kaas

Vegan Cashew Kaas www.jaimyskitchen.nl

Een recept wat al lang op mijn lijstje stond om te maken namelijk vegan kaas, gemaakt van cashewnoten. Wil je toch de smaak van kaas, maar eet je geen zuivel? Dan is dit jouw recept!

Hoe maak je een veganistisch kaasje gemaakt van cashewnoten?

Het kaasje is lekker op een geroosterde boterham, op een toastje bij de borrel of eigenlijk waar je gewone kaas ook zou eten. Het is een smeerbare ‘kaas’, dus houd daar rekening mee. Ook moet je opletten want het beste is als je de cashewnoten een nachtje in water laat weken. Heb je daar geen tijd voor? Dan is een half uurtje tot een uur in heet water ook goed. Hoe zachter de noten, hoe makkelijker de blender of keukenmachine de noten in een fijne pasta kan malen.

Recept: Vegan cashew kaas

Hoeveelheid: 1 kaasje
Bereidingstijd: 30 minuten weken + 10 minuten + 1 nachtje opstijven minuten

Ingrediënten:

200 gr rauwe cashewnoten, geweekt in water. (min. 30 minuten tot 1 uur)
1 tl citroensap
1 tl appelcider azijn
2 el edelgist (optioneel)
½ theelepel knoflookpoeder
een snuf zout en peper
1 el gedroogde dille
2 tl zwartje sesamzaadjes

Benodigdheden:
Bakpapier of huishoudfolie

Bereiding:

  1. Laat de geweekte cashewnoten goed uitlekken, zodat er geen overtollig water meer is.
  2. Voeg alle ingrediënten in een blender of keukenmachine, behalve de dille en sesamzaadjes en meng tot een geheel. Voeg niet teveel vloeistof toe, dan wordt het te dun.
  3. Haal alles uit de blender en leg op een vel bakpapier of huishoudfolie. Vorm de massa nu tot de vorm van een rond kaasje, zoals een camembert. Vouw het bakpapier of huishoudfolie hier strak om en leg nu minimaal voor 2 uur in de koelkast zodat het kaasje kan opstijven.
  4. Na 2 uur haal je het kaasje eruit en maak je de vorm nog eens goed rond. Verdeel dille en sesamzaad over het kaasje en druk goed aan zodat het eraan vast kleeft. Leg dit minimaal nog eens 2 uur in de koelkast, maar het liefst een nacht.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    8 x voedingsmiddelen voor gezond haar | Jaimy's Kitchen
    13 oktober 2018 at 21:01

    […] Recept voor vegan cashewnoten kaas […]

  • Reply
    Suzanne
    15 december 2018 at 00:11

    Hoe lang is zo een casewkaasje houdbaar?
    Wil hem voor kerst maken. Maar liefst paar dagen van te voren….

    Groet Suzanne

    • Reply
      Jaimy
      15 december 2018 at 14:28

      Hi Suzanne,
      Ik zou deze dan ongeveer 2 dagen van te voren maken. Dat moet zeker lukken. Goed koel bewaren dan 🙂

    Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Click here to troubleshoot

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.