Diner/ Hoofdgerechten/ Oven recepten/ Vis

Traybake met zalm, aardappel en broccoli

Traybake aardappel, zalm en broccoli www.jaimyskitchen.nl

Ben je op zoek naar een makkelijke maaltijd waarbij de oven het werk doet? Dan is deze traybake met aardappeltjes, zalm, broccoli en cherrytomaatjes.

Traybake voor een makkelijke maaltijd

Soms heb ik van die dagen dat ik niet veel tijd heb om te koken. Of in ieder geval niet veel tijd om veel voor te bereiden. Dan is dit gerecht perfect. Het is zelfs mogelijk om alles voor te bereiden, een dag van te voren. Je snijd de ingrediënten en de oven gaart alles tot perfectie. Dit kan dus gewoon een op de dag zelf. Het is wel belangrijk om de aardappelen iets langer in de oven te laten garen en vervolgens de groenten en zalm toe te voegen. Voeg daarna de groenten en zalm toe, zodat alles tegelijkertijd gaar is. Zo is alles perfect gaar.

Traybake aardappel, zalm en broccoli www.jaimyskitchen.nl
Traybake met zalm, aardappel en broccoli

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

550 gr aardappel
500 gr broccoli
150 gr cherrytomaat
2 zalm moten
1 citroen
2 el olie
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Was de aardappelen en droog goed. Verdeel over de bakplaat en besprenkel een beetje 1 eetlepel olie er over. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen nu 15-20 minuten in de oven.
  3. Snijd nu de broccoli in roosjes en was goed. Was ook de cherrytomaatjes. Voeg in een kom en verdeel hier 1 eetlepel olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout en meng.
  4. Verdeel na 15-20 minuten de broccoli roosjes over de aardappelen en verdeel ook de cherrytomaatjes er over. Leg de moten zalm ook over de aardappel. Snijd de citroen in plakjes en verdeel over de zalm. Voeg nog een beetje peper toe. Bak dit nog eens 10 tot maximaal 15 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.