Hotspots/ Travel

Travel: Madrid Food & Drinks

Spanje, food, dan denk je toch al snel aan een lekkere Paella toch? Nou dat hebben mijn vriendinnen en ik ook gegeten toen we een lang weekend in Madrid waren. Maar dit is niet het enige lekkernij waar wij van genoten hebben in deze fantastische stad. We hebben genoten van al het eten wat Madrid te bieden had en dit wil ik jullie graag laten zien!


Jamón ibérico

Madrid Jamon Iberico

Madrid Jamon Iberico, Lomo, Patatas Bravas

Hier hebben we echt op zoveel mogelijk plaatsen van genoten. Dit overtreft echt alle andere vleeswaren. Deze ibérico hebben wij gegeten in een tapas bar in de wijk ‘La Latina’. Ibérico chorizo, lomo, jamón… om te smullen!

Croquetas

Jamon Iberico Croquetas (kroketjes)

Croquetas zijn toch echt het lekkerst met wederom de Jamón ibérico, dit moet je gewoon geprobeerd hebben in Madrid!

Prawn Fritters

Prawn Fritter, garnalen koekje

Beetje vreemd, maar tijdens onze Tapas avond in ‘La Latina’ werden deze Prawn Fritters geserveerd, ongeloooooflijk lekker!

Oesters

Oesters

Deze werden op verschillende plekken aangeboden, maar wij hebben deze gegeten bij Mercado de San Miguel. Lees hier over meer in mijn blogpost (klik).

Percebe Gallego (cocido)

DSC_0193-001

Cocido

DSC_0198

Nu komt misschien wel het meest vreemde wat ik geprobeerd heb. Het heet Percebe Gallego en het is een zeevrucht. Deze zeevrucht is zeer prijzig, omdat het zeer gevaarlijk is om de delicatesse te winnen. Het groeit namelijk tegen de rotsen en door de wilde zee, kan het slecht aflopen tijdens het vangen. Maar, vriendin Mathilde wist het zeker: dit moest ze proberen. Ik heb een beetje mogen proeven en ondanks dat het er niet heel smakelijk uitziet is het best lekker. Ofja, lekker.. het smaakt gewoon naar de zee.

Pan con Tomate

Madrid Spaanse Pan Con Tomate met olijfolie

Echt een super easy ontbijt is de pan con tomate. Toast, heel lekker toast met een tomatenpulp geserveerd met olijfolie en zout. Simpel, maar echt overheerlijk.

100 Montaditos

100 (cien) Montaditos broodjes

Dit was echt een must-go in Madrid. We zijn hier direct naartoe gegaan en hebben gesmuld van de verschillende broodjes. Ik had; calamaris met aoli, pulled pork, zalm, tortilla de patatas en ansjovis met brie! Die laatste was echt het alles lekkerst!

Tinto de Verano

Madrid Spanje Tinto de Verano

Last but not least; het drankje Tinto de Verano heeft deze trip centraal gestaan! Dit was echt een heerlijke frisse drank, die op elk moment van de dag lekker is. Ok, vanaf een uur om 14.00 dan! Dit is een mix van rode wijn, spa rood en limoen.

Dit waren de food – en drink – highlights van het Madrid tripje, waar we ontzettend van genoten hebben. Lees hier meer over de hotspot Mercado de San Miguel en binnenkort meer over het restaurant Lateral waar we enorm genoten hebben.

Liefs Jaimy

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.