Flora/ Lunch/ Vega & Vegan

Tosti met gegrilde groenten

Vegan tosti met gegrilde groenten

Voor deze tosti met gegrilde groenten koos ik voor gegrilde aubergine en courgette. De blaasjes basilicum maken het helemaal af. Kaas mag uiteraard niet ontbreken bij een tosti en dit recept is zelfs vegan! Er wordt namelijk vegan kaas gebruikt.

Vegan kaas? Ja vegan kaas!

Je denkt misschien… Waarom? Nou, daar zijn een miljoen redenen voor uiteraard. Zo kun je bijvoorbeeld je CO2-voetafdruk verlagen, door te kiezen voor een vegan product. Wellicht valt zuivel niet zo lekker bij je, dan is vegan kaas ook een uitkomst. Je denkt misschien dat je inlevert op smaak of textuur, maar ik kan je vertellen dat dit met Violife, totáál niet aan de orde is. Violife heeft namelijk sinds kort nieuwe Gouda Flavour Slices en die hebben in vergelijking met de Original Slices, een echte sterke Gouda smaak. Een vollere smaak dus, net als Gouda kaas dus. Ik heb inmiddels twee extra pakken op voorraad in de koelkast, zo lekker vind ik deze.

Vegan tosti met gegrilde groenten
Tosti met vegan kaas

Om nog even verder antwoorden te geven op de vraag waarom je dan voor vegan kaas zou moeten kiezen, kan ik je vertellen dat dit juist onwijs lekker is op een tosti. De kaas smelt namelijk net zo goed, ja écht! Doordat het smelt geeft het een heerlijke romige smaak mee aan de tosti. Dit past dan weer perfect bij de gegrilde groenten. Je hoort het al, ik ben fan. En niet zo’n beetje. Dus ik hoop dat jij dit zeker ook een keer gaat proberen!

Groenten grillen

In dit recept heb je slechts 2 plakken courgette en aubergine nodig. Zelf halveer ik de aubergine en courgette eerst. De helft bewaar ik in de koelkast voor een ander recept. De andere helft snijd ik in plakken en grill ik vervolgens. Wat over is, bewaar ik in de koelkast om op brood of in een salade te eten.

Vegan tosti met gegrilde groenten
Tosti met gegrilde groenten

Hoeveelheid: 2 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

4 sneetjes brood
3 plakjes vegan kaas, Gouda Flavour Slices van Violife (afhankelijk grootte brood)
2 plakken aubergine
2 plakken courgette
4 blaadjes basilicum
Flora Plant boter om in te bakken

Benodigdheden:
grillpan of koekenpan

Bereiding:

  1. Neem een grillpan, voeg olie toe en grill de courgette en aubergine tot er aan beide kanten mooie grill strepen te zien zijn.
  2. Besmeer alle sneetjes brood aan 1 zijde. Verdeel over de kant zonder boter eerst de vegan kaas, dan de gegrilde aubergine en courgette en maak af met blaadjes basilicum. Leg vervolgens de andere snee brood erop, met de besmeerde kant aan de buitenkant.
  3. Grill de tosti op laag vuur, met een deksel op de pan. Zo kan de kaas smelten terwijl het brood krokant wordt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.