Bijgerechten/ Diner/ Kerstrecepten/ Lunch/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Tomaten carpaccio met burrata

Tomaten carpaccio met burrata www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke vegetarische carpaccio van verschillende tomaten is een heerlijk voorgerecht. De romige burrata, basilicum en pijnboom pitjes, maken het een onweerstaanbaar recept!

Wat is het verschil tussen burrata en mozzarella?

Het verschil is dat burrata gevuld is met room, maar verder is het ook gemaakt van mozzarella en lijken de twee dus erg op elkaar. Beide kazen worden gemaakt van koemelk of buffel melk, maar de variant met buffel melk is iets uitgesprokener van smaak. Burrata komt oorspronkelijk uit Puglia en is op zichzelf een heerlijk kaasje. Doordat de room zo lekker uit de kaas loopt, ziet het heerlijk uit over een gerecht, maar mozzarella is een betere keuze wanneer je deze door een salade wilt mengen. Burrata is dus een stuk romiger en zachter dan mozzarella en daarom perfect over dit recept voor tomaten carpaccio.

Carpaccio van tomaat

Oorspronkelijk is carpaccio natuurlijk gemaakt van zeer dun gesneden rundvlees, maar niet deze vegetarische variant! In deze carpaccio wordt namelijk tomaat in dunne plakjes gesneden. Dit recept is lekker als voorgerecht en staat ook nog eens lekker feestelijk. Zo kun je dit misschien wel serveren bij het kerstdiner.

Tomaten carpaccio met burrata www.jaimyskitchen.nl
Tomaten carpaccio met burrata

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

2 trostomaten
1 coeur de boeuf tomaat of vleestomaat
150 gr cherrytomaten
1 bol burrata
25 gr rucola
5 gr basilicum
1 el pijnboom pitten
2 el balsamico crème
2 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de trostomaten en coeur de boeuf tomaat of vleestomaat in dunne plakjes en halveer de cherrytomaten.
  2. Rooster de pijnboom pitjes goudbruin.
  3. Verdeel de rucola over twee bordjes en leg hier de plakjes tomaat op. Verdeel de gehalveerde cherry tomaatjes er ook over.
  4. Pluk wat basilicum blaadjes en verdeel samen met de pijnboom pitjes over de tomaten. Maak de salade af met basilicum crème, olijfolie, peper en zout. Leg een halve bol burrata op elk bordje tomaten carpaccio.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.