Diner/ Nagerechten/ Zoet

Tiramisu van rood fruit

Tiramisu met rood fruit www.jaimyskitchen.nl

Tiramisu is een heerlijk klassiek nagerecht, maar deze is van rood fruit gemaakt. Het is daardoor een lekker zoet en fris nagerecht met mascarpone en veel vers fruit.

Nagerecht met rood fruit

De klassieke tiramisu kent iedereen, een heerlijk negerecht van Italiaanse afkomst. Altijd een succes! Dit is een fruitige variant met lekker veel bessen. In dit recept heb ik voor rode, witte en blauwe bessen gekozen. Ook frambozen of aardbeien zijn heerlijk in dit recept. Fruit en toch een beetje chocolade over de bovenkant, omdat het toch onwijs lekker is!

Zwanger proof!

Normaliter wordt tiramisu met likeur gemaakt, die heb ik in recept weggelaten. Ook worden en rauwe eieren in tiramisu gebruikt, maar ook dat heb ik niet gebruikt. Dat maakt deze tiramisu een zwangerproof nagerecht. Mocht je toch graag alcohol erin verwerken, kies dan voor limonchello. Dit past goed bij de frisse smaak van de bessen.

Tiramisu met rood fruit www.jaimyskitchen.nl
Tiramisu van rood fruit

Hoeveelheid: 6 porties
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

175 gr lange vingers
250 gr rode en/of bessen
200 gr blauwe bessen
200 ml rode bessen sap (of ander bessensap)
250 ml gezoete slagroom
250 ml mascarpone
1 zakje vanille suiker
3 blokjes pure chocolade

Bereiding:

  1. Was het rood fruit. Rasp of hak de chocolade en bewaar in een kommetje.
  2. Klop, indien nodig, de slagroom en zoet dit met de vanille suiker. Indien je geklopte slagroom gebruikt, meng je hier de vanille suiker doorheen. Meng de gezoete suiker met de mascarpone.
  3. Voeg op de bodem van de schaal eerst een beetje van het mascarpone mengsel. Voeg het bessensap in een kommetje en doop één voor één de lange vingers. Leg de lange vingers op de laag mascarpone. Smeer nog een laag mascarpone op de langer vingers en verdeel vervolgens de helft van het rood fruit er overheen.
  4. Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag mascarpone gevolgd door de laatste helft van het rood fruit. verdeel de gehakte of geraspte chocolade over de bovenkant.
  5. Laat de tiramisu minimaal een half uur opstijven in de koelkast, maar hier geldt; hoe langer hoe beter. De volgende dag is de tiramisu het lekkerst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.