Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vis

Recept: Thaise noedels met garnalen en mango

Thaise Garnalen Salade www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is écht erg lekker, zo lekker had ik het zelf niet eens verwacht, haha! De saus van onder andere vissaus en munt maakt dit recept echt bijzonder. Het is een vrij lichte maaltijd door de toevoeging van rijst noodles en erg veel groenten. Toppertje!

Zelfgemaakte Thaise woksaus

Met garnalen is dit recept wel echt een traktatie hoor en het past erg goed bij de Thaise woksaus met vissaus. Jullie weten vast wel dat ik erg gek ben op Aziatische gerechten en dit is wat mij betreft een gerecht om vaker te maken. Dit recept kan ook erg lekker gemaakt worden met tofu of kip. Maak je geen zorgen, dit kan nog steeds erg goed met de vissaus.

Recept: Thaise noedels met garnalen en mango

Hoeveelheid: 2 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

1 wortel
150 gr rijstnoodles
½ komkommer
4 lente uien
1 mango
250 gr garnalen
half bosje munt

Saus:
3 el vissaus
2 el azijn
1 tl suiker
chili poeder
1 teen knoflook
2 el water
sap van halve limoen

Bereiding:

  1. Bereid de rijst noedels volgens de verpakking en spoel af met koud water.
  2. Snijd slierten van de wortel en snijd de komkommer in reepjes. Ook de lente uien snijd je in de lengte een paar keer doormidden. Snijd blokjes van de mango.
  3. Meng de ingrediënten van de saus in een pannetje. Het teentje knoflook kun je halveren en erbij voegen. Zet dit pannetje op het vuur en laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit.
  4. Roerbak de wortel en lente ui ongeveer 3 minuten, voeg dan de garnalen toe en na weer 2 minuten de rijst noedels. Verwijder de knoflook en voeg de saus aan je roerbak toe en laat dit ongeveer 3 minuten pruttelen.
  5. Hak de munt in reepjes.
  6. Zet het vuur uit en voeg dan de komkommer, munt en mango toe aan het gerecht. Klaar om op te dienen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply