Aziatisch/ Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Tempura van groenten

Tempura van groenten www.jaimyskitchen.nl

Tempura is een knapperig beslag, veel in de Japanse keuken gebruikt. Men gebruikt verschillende groenten, maar bijvoorbeeld ook garnalen om in het tempura beslag te dippen. Het is zo simpel om zelf te maken, dat je dit echt eens moet proberen!

Mijn ervaring met tempura in Japan

Tijdens onze vakantie in Japan aten wij heerlijke tempura, dat vertelde ik eerder in het Japan in Food artikel al. Toch heel het tot voor kort geduurd voordat ik het eindelijk zelf eens maakte. Had ik maar geweten hoe simpel het is om te maken en hoe lekker het is geworden. Jammie, dit ga ik vaker maken.

Nog een andere leuke tip is om en wat sushi rijst bij te koken en wat sojasaus erbij te serveren zodat je een volledige maaltijd zoals ze in Japan ook tempura serveren.

Tempura van groenten www.jaimyskitchen.nl

Recept: Tempura van groenten

Hoeveelheid: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 aubergine
1 grote zoete aardappel
1 paprika
100 gr paddestoelen
100 gr sperziebonen
500 ml zonnebloemolie

Tempura beslag:
100 gr tarwebloem
2 tl bakpoeder
2 tsp baking powder
peper en zout naar smaak
2 eieren
300 ml bruisend mineraalwater

Bereiding:

  1. Snijd de groenten in stukken en plakken. De sperziebonen kun je heel laten. Heb je normale of kastanje champignons, maak dan een kruisje in het kopje.
  2. Mix de ingrediënten van het tempura beslag nadat je de droge ingrediënten gezeefd hebt. Mix het goed door tot een glad beslag.
  3. Verhit de olie in een pan. Heb je een frituur? Dan kun je de tempura hier ook in bakken. Probeer een beetje beslag in de olie, wanneer deze bubbelt is de olie heet genoeg.
  4. Dip de groenten in het beslag en voeg in de hete olie toe. Tik een beetje extra beslag met een eetsopje op de groenten voor extra krokante stukjes.
  5. Frituur de groenten nu tot het beslag licht kleurt. Echt enorm bruin wordt het niet, dus houd hier rekening mee. Het frituren zal ongeveer 3 minuten duren per ronde.
  6. Laat de groenten uitlekken op wat keukenpapier en eet zo snel mogelijk, dan blijft het lekker knapperig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply