Persoonlijk

Tag: Genomineerd voor Liebster Award!

Ik ben genomineerd voor een Liebster Award!
De nominatie kwam van de lieve Naomi van Authentic Chica, een ontzettend leuke travelblog met veel inspiratie en tips voor reizen. Door middel van deze Liebster Award kunnen jullie mij een beetje beter leren kennen, ik beantwoord namelijk 11 vragen, bedacht door Naomi.

De Liebster Award is een virtuele award voor (beginnende) bloggers. Op deze manier leer je de persoon achter de blog kennen en kunnen we elkaar een beetje supporten!

Hier komen ze: 

Wat staat bovenaan je Bucket List?
Tja, daar vraag je me wat. Bij een bucket list denk ik altijd aan een Travel-list, dus eerst ga ik deze vraag beantwoorden met waar ik graag naartoe zou willen reizen: Japan! Het gekke, drukke Tokyo verkennen, geisha’s spotten in Kyoto, badderen in een Onsen en de stranden verkennen is iets wat ik ontzettend graag wil doen. Maar ook Indonesië staat op mijn travel list!

Naast reizen is iets anders wat eigenlijk als eerste in mijn hoofd opkwam. Dat is eten in een sterren restaurant! Dan denk ik aan Restaurant One, dat is gevestigd in Roermond, mijn woonplaats. Dit is toch echt Bucket List nummer 1 op het moment!

IMG_2390small

Hoeveel landen en steden heb je gezien en welke zijn dit?
Ik was begonnen aan een lijstje met alle landen en álle steden erbij, maar dat wordt echt veel teveel. Ik heb namelijk in bijvoorbeeld India behoorlijk wat steden bezocht. De landen som ik wel op; het zijn er in totaal 19!

India
Sri Lanka
Thailand
CambodjaVietnam
USA
Bahama’s
Griekenland (Kos en Kreta)
Italië
Frankrijk
Spanje
België
Oostenrijk
Zwitserland
Duitsland
Denemarken
Kroatië
Engeland
Malta
Nederland (duh)

11987176_10205093030273411_6652370512216309593_n

Wat is je minst favoriete land of stad?
Geen enkel land is minst favoriet, omdat ik van mening ben dat in elk land wel wat leuks te beleven is. Het is juist ontzettend leuk on telkens nieuwe dingen te ontdekken! Minst favoriete stad kan ik wel wat bedenken. Jemig, wat is dit lastig zeg! Ik ga New Delhi zeggen, omdat de stad mij het minst aansprak van India. Ik hou van India als land, maar in New Delhi was er erg veel viezigheid, je wordt veel opgelicht als toerist, het is niet echt veilig en ik vond het niet erg sfeervol. Dit vond ik bijvoorbeeld van Mumbai wel!

304971_2014137241082_5969707_n

Wat is het vreemdste wat je ooit ervaren hebt?
Deze vraag is heel lastig, want wanneer is iets vreemd? Ik vind iets vreemds, als het iets is wat je niet gewend bent. Als ik de vraag zo interpreteer dan vind ik de armoede in India heel vreemd, dit is niet iets waar ik voor 2010 bekend mee was. De mensen in zeer arme dorpjes hebben mijn hart echt verwarmd met hun liefde. Maar bijvoorbeeld ook het feit dat ik samen met een paar studenten uitgenodigd ben in Kochi, India. Een collega op de stageplek van een mede-student werkte een jongeman, die ons (twee jongens, twee meisjes) uitgenodigd heeft bij zijn ouders in Kerela, Kochi. Zelf ging hij niet mee, maar zijn ouders verwelkomden ons als familie. Zelf had ik de collega nog nooit ontmoet! Ze kookten voor ons, zorgen voor leuke uitstapjes en stelden zelfs hun eigen bed ter beschikking voor ons. Dit vond ik zó mooi, want we waren volstrekt vreemden voor ze. Dit was echt een hele bijzondere ervaring, ook wel vreemd, omdat ik nog nooit eerder zoiets meegemaakt had.

Wat was de highlight van je leven?

Veel mensen die mij kennen zullen nu vast verwachten dat ik iets antwoord in de trant van; naar India gaan. Echter is dit niet helemaal waar. Ik kan ook niet echt een highlight benoemen, omdat ik echt denk dat dit nog moet komen. Bijvoorbeeld moeder worden, dát lijkt mij nu een echte highlight!

Als je nooit meer zou hoeven werken, wat zou je dan doen?
Dan zou ik mij volledig storten op mijn blog, koken en recepten bedenken. Ik zou heel veel verschillende kookcursussen willen volgen, in verschillende landen. Dit omdat ik wel denk dat je een keuken pas écht leert kennen wanneer je naar het land van oorsprong zou gaan. Daarnaast zou ik een paar keer per jaar op vakantie gaan, etentjes voor mijn vriendinnen organiseren en elke ochtend pilates beoefenen.
Nadat ik veel kook kennis opgedaan heb, zou ik mijn kennis op anderen over willen dragen door middel van kleine workshops en uiteindelijk een kookboek willen schrijven. Dromen genoeg!

598490_4031404391500_1222365746_n

Wat is je levensdoel?
Gelukkig zijn en anderen gelukkig maken. Ik sta graag klaar voor iedereen om mij heen en zal er altijd zijn wanneer iemand mij nodig heeft.

Wat zijn je passies/hobby’s en waarom?
Koken & Bloggen

Deze lijkt me erg duidelijk; ik vind koken en recepten bedenken ontzettend ontspannend. Daarnaast vind ik alles wat met bloggen te maken heeft ook echt zo leuk om te doen. Denk aan foto’s maken, foto’s bewerken en schrijven. Dit is echt iets wat ik in 2015 ontdekt heb en wat mij ontzettend gelukkig maakt, omdat ik er veel creativiteit in kwijt kan. Ik wil mezelf hier echt in blijven ontwikkelen.

Pilates/Bodybalance
Ondanks dat ik het vaak moeilijk vind om tijd te maken voor deze hobby, geniet ik er ontzettend van. Het is ter ontspanning ben ik pas geleden achter gekomen. Ik hou er niet van om competitie te voelen bij deze sporten, maar vind het wel erg leuk om mijzelf steeds verder uit te dagen. Ik beoefen pilates en bodybalance in een sportschool in de vorm van groepslessen, maar met name pilates doe ik ook lekker thuis op mijn yogamat. Dit kan zijn voordat ik ga werken, in de avond of om lekker wakker te worden in het weekend.

Dit zijn de passies/hobby’s die ik momenteel het meeste uitoefen, maar ik hou ook enorm van reizen, gezelligheid met vriendinnen, lekker kletsen over vanalles en heerlijk een avondje op de bank Netflix kijken!

10854916_10203896880530415_8878140047526306784_o

Waarom hou je van reizen?
Reizen vind ik heerlijk, omdat ik graag nieuwe mensen, culturen en plekken leer kennen. Ik kan enorm genieten van een mooie zonsopgang, een nieuwe cultuur met de daarbij behorende gebruiken en prachtige natuur om mij heen. Ook flitsende steden vind ik intrigerend en inspirerend. Heerlijk!

Wat is je favoriete quote?
‘ The best you can be at ant given moment is yourself’. Deze quote heb ik op een mooi schilderijtje in Pai, Thailand gekocht en is voor mij erg belangrijk. Soms vergeet ik hem weer eventjes en moet ik mezelf eraan herinneren dat ik mezelf moet zijn en dat dat helemaal goed is. Ik kan namelijk erg kritisch op mijzelf zijn, hoe ik ben, wat ik zeg, wat ik doe, wat ik gedaan heb ect. Maar, ik weet ook dat wanneer ik trouw aan mezelf ben, alles goedkomt! Deze hou ik ook altijd in gedachte op spannende momenten zoals een sollicitatie, een presentatie of een belangrijk gesprek.

Wat is de beste levensles die je tot nu toe geleerd hebt?
Altijd naar jezelf en je eigen lichaam luisteren. Rust, reinheid en regelmaat is voor mij erg belangrijk. Een fijn thuis, een plek om tot rust te komen vind ik fijn, omdat ik van mezelf uit vrij onrustig kan zijn. Ik wil altijd heel veel en heel snel. Dat kan niet altijd, dan ga ik mezelf voorbij. Klinkt heel mooi, maar dit is heel moeilijk voor mij. Geduld is een schone zaak 😉

252905_1792432818610_5102170_n

Zó, dat waren de vragen. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. Graag wil ik de volgende personen nomineren voor de Liebster Award:

Demelza van Anotherpeaceofcake

Chantal van FoodbyChantal

Nathalie van Nathalieskeuken

PJ van Nombelina

Desmond van OurHangryKitchen

Mijn Liebster vragen:

 1. Waarom heb je besloten te gaan bloggen over food?
 2. Beschrijf jouw gemiddelde dag, in eten.
 3. Stel je voor; je mag je hele leven lang nog maar één wereldkeuken eten, welke zou dat zijn?
 4. Wat je je favoriete moment van de dag en waarom?
 5. Als je nooit meer zou hoeven te werken, wat zou je dan doen?
 6. Stel je voor je mag nog maar één van de volgende drie categorieën eten: groente & fruit, koolhydraten (denk aan pasta, aardappelen, rijst) of vlees &vis. Welke zou jij kiezen?
 7. Naast bloggen en koken; wat zijn je bezigheden?
 8. Wat is het meest avontuurlijke wat je gegeten hebt?
 9. Ziet jouw leven er uit zoals je 5 jaar geleden gedacht had? Vertel :)!
 10. Wat is je meest dierbare bezit?
 11. Als je een gratis reis zou winnen, waar zou die naartoe gaan, hoe lang, met wie en wat wil je allemaal ondernemen?

Heel veel succes, ik hoop dat jullie het leuk vinden om de Liebster Award te ontvanggen en in te vullen.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply