Ontbijt/ Smoothies & Drankjes/ Zoet

Recept: Smoothie met aardbei & biet

Smoothie Biet en aardbei www.jaimyskitchen.nl

Sinds mijn detox ben ik smoothies nog meer gaan waarderen! Ook leerde ik hoe biet lekker kan zijn in een smoothie, dus vandaag mijn versie van een lekkere smoothie met biet en rood fruit. HO! Ik beloof dat deze smoothie zoet is, want ik heb een geheim ingrediënt!

Bieten in je smoothie?

Ja, hier gruwelde ik eerder van. Want biet, dat kan zo… aards smaken. En daar houd ik dus helemaal niet van. Les 1 is: rauwe bieten gebruiken, niet de voorgekookte versie. Lekkerder en ook nog eens veel gezonder. Les 2: biet julienne gebruiken (en de andere helft op je broodje of door de salade). En daarnaast natuurlijk lekkere zoete ingrediënten gebruiken.

Rood fruit & Aardbei/Framboos siroop

Rood fruit is de bom en ik heb altijd wel een zak rood fruit van de Lidl in de vriezer liggen, lekker makkelijk en perfect in een smoothie. Doordat dit bevroren is, is je smoothie lekker koud, hoppa: nog een tip ;). Alleen, als er toevallig veel frambozen in zitten, dan vind ik die mix een beetje zuur soms. En daar komt de aardbei siroop kijken. Gewoon, een beetje voor de lekkere zoete smaak.

Daarnaast vind ik het lekker als de smoothie een beetje een romige smaak heeft, daarom voeg ik amandelmelk toe. Gewone melk kan natuurlijk ook. Erik zou trouwens yoghurt toevoegen, maar dat is dus weer een beetje zurig en dan zou ik wat extra siroop toevoegen. Dus dat is mijn favoriete rood fruit smoothie!

De smoothie bevat dus fruit, maar ook groenten door de biet en dat maakt deze smoothie iets minder quilty. Heerlijk om in het weekend mee te beginnen bij het ontbijt. Wil je dat dit een echte ontbijt smoothie is? Dan zou ik een bevroren banaan toevoegen, extra vullend!

Smoothie Biet en aardbei www.jaimyskitchen.nl
Recept: Smoothie met aardbei & biet

Hoeveelheid: 2 smoothies
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

200 gr rood fruit bevroren
100 gr rode biet julienne
100 ml (amandel of rijst) melk
250 ml water
2 el aardbei % framboos siroop

Bereiding:

  1. Neem een blender en voeg hier alle ingredienten aan toe. Meng tot een gladde smoothie!
  2. Wil je een leuk suikerrandje maken? Neem een bordje met water, dip het glas er in en dip het glas vervolgens in een bordje met suiker. Feestelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.