Smoothies & Drankjes/ Zoet

Smoothie met rode bessen

Smoothie met rode bessen www.jaimyskitchen.nl

Het seizoen van het zacht fruit is weer begonnen en daarom maak ik een smoothie met allemaal heerlijke bessen. In deze smoothie zitten aardbeien, rode bessen, blauwe bessen en frambozen!

Het seizoen van het zachte fruit

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete fruit is, dan antwoord ik: al het zachte fruit. Daarmee bedoel ik dus allerlei bessen. Denk aan rode bessen, frambozen, blauwe bessen. Maar ook aardbeien, bramen, I love them all. Het seizoen in Nederland begint ongeveer in mei. Die lekkere bessen haal ik bij mij uit de buurt, namelijk bij Berrybrothers. Dit bedrijf ligt in Limburg, Roggel en daar kom ik precies langs als ik naar mijn werk rijd. Daarnaast heb ik al meerdere leuke recept video’s gemaakt met Berrybrothers.

Smoothie met rode bessen www.jaimyskitchen.nl
Allemaal lekkere recepten met rode bessen

Het afgelopen jaar heb ik dus samen met Berrybrothers allemaal heerlijke recepten gemaakt met de rode bes in de hoofdrol. Ik ben benieuwd of je deze video’s al eens tegen gekomen bent. Nieuwsgierig geworden naar de video’s? Kijk dan eens op het YouTube kanaal van Berrybrothers! Ik hoop dat ik jou kan inspireren om meer rode bessen te eten, want deze is naast lekker ook nog eens heel gezond. Het bevat namelijk minder suikers dan de blauwe bes.

Meer recepten met rode bessen? Kijk hier eens naar:

10 x inspiratie met rode bessen

Tiramisu met rood fruit

Parel couscous met pompoen, rode bessen en geitenkaas

Bananenbrood met rode bessen

Smoothie met rode bessen

Hoeveelheid: 2 stuks
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

100 gr rode bes
100 gr blauwe bes
100 gr frambozen
200 gr aardbei
200 ml sinaasappelsap
100 ml yoghurt

Bereiding:

  1. Was al het fruit grondig.
  2. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes. Voeg deze alvast in de blender. Voeg het sinaasappelsap en yoghurt erbij.
  3. Voeg vervolgens al het fruit erin en blend tot een gladde smoothie.
  4. Garneer eventueel met een aantal rode besjes.

Tip: wissel af met de bessen. Wil je bijvoorbeeld minder soorten gebruiken? Kies dan voor 200 gr blauwe bessen en laat de frambozen achterwege. Extra koude smoothie? Vries het fruit in voor gebruik.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.