Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Siciliaanse caponata met aubergine, courgette en paprika

Siciliaanse caponata met aubergine, courgette en paprika

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 4 stukjes kabeljauw (optioneel)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine + zout
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 grote witte ui
  • 250 ml passata
  • 35 gr kappertjes
  • 130 gr olijven
  • 40 ml azijn
  • 1 el suiker
  • zout en peper
  • olie en boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Caponata is een heerlijk groenterecept met courgette, aubergine, bleekselderij en paprika, samen in een tomatensaus en op smaak gebracht met kappertjes en olijven. Heerlijk bij een stukje ciabatta en/of een stukje kabeljauw.

Caponata is een Siliciliaans groentegerecht

Aubergine is het belangrijkste ingrediënt van caponata, wat aangevuld wordt met groenten naar keuze. In mijn variant koos ik voor bleekselderij, courgette en paprika. Dit is mijn favoriete combinatie, zeker om dat de bleekselderij een bite aan het gerecht geeft. De kappertjes en olijven zijn kleine smaakbommetjes die worden toegevoegd, onwijs lekker en onmisbaar. Caponata is heerlijk bij een stukje vis, maar is eigenlijk met alleen vers ciabatta brood ook al erg lekker. Het heeft dus niet echt veel nodig.

Bereiding

Stap 1

Snijd de aubergine in blokjes, leg in een vergiet en verdeel hier een ruime hoeveelheid zout overheen. Laat vervolgens 10 minuten uitleggen. Het zout zal vocht onttrekken aan de aubergine.

Stap 2

Snipper het uitje, snijd de courgette en paprika in blokjes. Snijd bleekselderij in plakjes. Snijd de ciabatta in plakjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit als eerste de ui aan. Dep het zout en vocht van de aubergine af en bak vervolgens 5 minuten aan.

Stap 4

Voeg daarna courgette, paprika en bleekselderij toe. Bak nog ongeveer 7 minuten mee tot de groenten zachter zijn. Voeg dan passata, kappertjes, olijven, azijn en suiker toe. Breng op smaak met peper. Laat minimaal 10 minuten sudderen.

Stap 5

Bak de stukjes kabeljauw in ongeveer 5 minuten gaar in een beetje boter.

Stap 6

Grill optioneel de plakjes ciabatta brood met een beetje olie in een pan voor een lekker krokantje. Serveer de caponata met kabeljauw en plakjes ciabatta brood.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aubergine vis & zeevruchten paprika kabeljauw courgette olijven vegetarisch italiaans ciabatta vegan caponata

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴