Het salade recept van food bloggers/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Salade met mango, avocado en geitenkaas

Deze frisse salade met zoete mango, romige avocado en geitenkaas is een heerlijke salade als lunch, diner of als bijgerecht.

Bewuste levensstijl

Hey you! Ik ben Lindsey, foodblogger van Mamasuperdun en deel vandaag mijn favoriete salade op de blog van Jaimy! Ja ik ben mama en nee ik ben niet superdun, maar wel wat kilo’s afgevallen vorig jaar.

Doordat ik mijn levensstijl heb omgegooid ben ik een stuk gezonder en vooral bewuster gaan eten. De gezonde creaties die ik maakte ben ik gaan delen op social media en zo is mijn hobby tot foodbloggen ontstaan. Ik probeer gezond en lekker te combineren, maar het moet vooral ook makkelijk zijn. Niet te veel poespas of gekke ingrediënten. Ik probeer dagelijks bewuste keuzes te maken in mijn voeding, maar af en toe grijp ik ook echt wel naar iets ongezonds (lekker cheaten af en toe maakt het leven ook leuk). Gelukkig heb ik daar tegenwoordig meer balans in dan vroeger en geniet ik ook veel meer wanneer ik bijvoorbeeld een stukje chocolade (lees: M&M’s) neem. Je ziet de quote “balance is the key” misschien vaak voorbij komen, maar voor mij werkt het echt!

lindsey mama superdunJaimy’s instagram pagina kwam ik een paar maanden geleden and I love it. Ik houd van de mooie en lichte foto’s die ze maakt en hoe creatief ze ook is! Iedere keer zie ik weer mega lekker dingen voorbij komen waarbij het water me in de mond loopt. Hartstikke leuk dat ik dan ook een salade van mezelf mag delen op haar blog!

Salade met mango, avocado en geitenkaas

Deze simpele salade met mango, avocado en geitenkaas is echt mijn favoriet. Ik maak deze heel vaak, omdat hij simpel is, maar erg lekker! De zachte romige smaak van de avocado, het zoete van de mango en het hartige van de geitenkaas zijn voor mij echt een gouden combi. Ik zou zeggen, proef het zelf eens! Houd je niet van geitenkaas? Vervang het dan bijvoorbeeld voor feta!

ENJOY! Liefs, Lindsey

Salade mango-avocado-geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Salade met mango, avocado en geitenkaas

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

75 gram gemengde sla
75 gram geitenkaas
1 rijpe mango
1 rijpe avocado
¼ komkommer
½ rode paprika
½ gele paprika
zout en peper
honing

Bereiding:

  1. Verdeel de gemengde sla over twee borden.
  2. Snijd de komkommer en paprika’s in kleine stukjes en verdeel over de sla.
  3. Maak de mango schoon, snijd in blokjes en verdeel over de twee borden.
  4. Snijd de avocado in plakjes, ieder bord een halve avocado.
  5. Strooi naar smaak wat zout en peper over de salade en voeg wat honing toe als dressing. De honing is heerlijk bij de geitenkaas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.