Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Romige prei en zuurkool met zalm

Romige prei met zuurkool en zalm www.jaimyskitchen.nl

Deze moten zalm liggen op een bedje van romige prei en zuurkool op smaak gemaakt met crème fraîche en mosterd. Serveer met knapperige, gebakken aardappeltjes.

Zalm, prei en zuurkool; een perfecte combinatie

Heb je al een zalm en zuurkool samen gegeten? Dat is een mega aanrader, ontzettend lekker samen! De prei is ook heerlijke erbij en zo heb je een maaltijd met lekker veel groenten. De prei en zuurkool zijn daarnaast lekker romig.

Krokante aardappeltjes

Serveer bij dit gerecht lekkere krokante aardappeltjes en je hebt een top maaltijd. De aardappeltjes kun je eerst koken en vervolgens krokant bakken in de pan. Indien je een airfryer hebt, kun je de aardappeltjes ook hierin klaarmaken.

Romige prei met zuurkool en zalm www.jaimyskitchen.nl
Romige prei en zuurkool met zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

500 gr vastkokende aardappel
350 gr prei
200 gr zuurkool
1 tl mosterd
2 klontjes boter
125 gr crème fraîche
50 ml water
peper en zout
2 moten zalm zonder huid

Bereiding:

  1. Was de aardappelen, verwijder eventuele plekjes, maar behoud de schil. Snijd in blokjes en voeg de aardappel in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook ongeveer in 10 minuten de aardappel zodat ze nog nèt niet gaar zijn. Giet dan vervolgens af en laat de aardappelen met de deksel op de pan nog even uitstomen.
  2. Snijd de prei in ringen en was de prei grondig. Verhit een klontje boter in de pan en voeg vervolgens de prei erbij. Bak ongeveer 5 minuten op laag vuur en voeg vervolgens peper zout, mosterd en crème fraîche toe. Voeg vervolgens de zuurkool toe en meng goed door.
  3. Verhit in een andere pan het andere klontje boter en bak de aardappeltjes krokant in ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de moten zalm op de romige prei en zuurkool en gaar de zalm met de deksel op de pan.
  5. Serveer de gebakken aardappeltjes met de romige prei, zuurkool en zalm.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.