Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met pompoen, prei en geitenkaas

Risotto met pompoen, prei en geitenkaas

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr prei
  • 350 gr pompoen
  • 150 gr risotto rijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr geitenkaas
  • 500 ml ½ bouillonblokje + kokend water
  • zwarte peper
  • Olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pompoen is hét ingrediënt voor de herfst en is de ster van dit recept. Een romige risotto met prei en geitenkaas en die heerlijke pompoen blokjes bovenop!

Start van het pompoen seizoen

Yes, het is weer pompoen seizoen! Oeh, ik ben gek op alle soorten pompoen zoals fles pompoen, Hokkaido pompoen of mijn ultieme variant de kabocha pompoen. Kies vooral de pompoen die jij het lekkerst vindt voor deze risotto. Ik heb voor dit recept de fles pompoen gebruikt.

Lekkere recepten met pompoen

Dit zijn een aantal van mijn favoriete recepten met pompoen. Ik ben ook erg benieuwd wat jouw favoriete recept is!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden en snijd de pompoen in blokjes. Voeg olijfolie en ½ theelepel tijm erbij. Rooster de pompoen gaar in ongeveer 25 minuten (afhankelijk van je oven).

Stap 2

Maak de bouillon door het bouillonblokje met kokend water te mengen. 

Stap 3

Hak de knoflook. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak 2 minuten al roerend mee in de knoflook en olie. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.

Stap 4

Snijd in de tussentijd de prei in ringen en was goed. Voeg dit en de overige halve theelepel tijm toe zodra je het laatste beetje bouillon aan de risotto toevoegt. 

Stap 5

De risotto is klaar als alle bouillon opgenomen is en de rijstkorrel gaar is. Voeg vervolgens de geitenkaas er doorheen en maak af met een beetje zwarte peper.

Stap 6

Serveer de risotto met de pompoen blokjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten risotto vegetarisch winter geitenkaas pompoen diner vegan prei herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴