Salades

Risotto met pompoen, prei en geitenkaas

Risotto met pompoen, prei en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Pompoen is hét ingrediënt voor de herfst en is de ster van dit recept. Een romige risotto met prei en geitenkaas en die heerlijke pompoen blokjes bovenop!

Start van het pompoen seizoen

Yes, het is weer pompoen seizoen! Oeh, ik ben gek op alle soorten pompoen zoals fles pompoen, Hokkaido pompoen of mijn ultieme variant de kabocha pompoen. Kies vooral de pompoen die jij het lekkerst vindt voor deze risotto. Ik heb voor dit recept de fles pompoen gebruikt.

Lekkere recepten met pompoen

Dit zijn een aantal van mijn favoriete recepten met pompoen. Ik ben ook erg benieuwd wat jouw favoriete recept is!

Parel couscous met pompoen en geitenkaas

Vegetarische burgers met pompoen en Pulled Oats

Pompoen quiche met spinazie

Bladerdeeg hapjes met pompoen en spinazie

Basis pompoensoep

Risotto met pompoen, prei en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Risotto met pompoen, prei en geitenkaas

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

300 gr prei
350 gr pompoen
150 gr risotto rijst
1 el olijfolie
1 tl tijm
1 teen knoflook
100 gr geitenkaas
½ bouillonblokje + 500 ml kokend water
zwarte peper
Olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden en snijd de pompoen in blokjes. Voeg olijfolie en ½ theelepel tijm erbij. Rooster de pompoen gaar in ongeveer 25 minuten (afhankelijk van je oven).
  2. Maak de bouillon door het bouillonblokje met kokend water te mengen.
  3. Hak de knoflook. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak 2 minuten al roerend mee in de knoflook en olie. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.
  4. Snijd in de tussentijd de prei in ringen en was goed. Voeg dit en de overige halve theelepel tijm toe zodra je het laatste beetje bouillon aan de risotto toevoegt.
  5. De risotto is klaar als alle bouillon opgenomen is en de rijstkorrel gaar is. Voeg vervolgens de geitenkaas er doorheen en maak af met een beetje zwarte peper.
  6. Serveer de risotto met de pompoen blokjes.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.