Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zweedse garnalen salade (Skagenröra)

Zweedse garnalen salade (Skagenröra)

Bereidingstijd: 10 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 250 gr kleine garnalen (gekookt)
  • 125 gr zure room
  • 1 rode ui
  • 1 el mayonaise
  • 5 gr verse dille
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze Zweedse garnalensalade (Skagenröra) is romig, fris en boordevol smaak. Perfect als borrelhapje, voorgerecht of op een knapperig stukje toast!

Wat is Skagenröra - Zweedse garnalen salade?

Skagenröra is een klassiek Zweeds gerecht dat vooral geliefd is in de Scandinavische keuken. Deze Zweedse garnalen salade (Skagenröra) bestaat uit gekookte garnalen, zure room, mayonaise, verse dille en een vleugje citroen voor frisheid. De salade wordt vaak geserveerd op toast, knäckebröd of als topping op gebakken aardappelen. Het gerecht is vernoemd naar Skagen, een pittoresk vissersdorp in Denemarken. Het gerecht staat bekend om zijn eenvoud, verfijnde smaak en veelzijdigheid. Skagenröra is namelijk perfect als voorgerecht, borrelhapje of lichte lunch en brengt een vleugje Scandinavië op je bord! En wist je dat ik mij voor Ikea heb laten inspireren? Daar vond ik namelijk de kleine gekookte garnalen in de vriezer en heerlijk knäckebröd. 

Heerlijke salades voor op brood

In Nederland eten we natuurlijk erg graag een broodmaaltijd en een salade daarop is erg lekker! Skagenröra is een zo'n heerlijke salade voor op toast of knäckebröd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer recepten op Jaimy's Kitchen om uit te proberen. Denk aan klassiekers zoals:

  1. Zelfgemaakte zalmsalade 
  2. Hollandse eiersalade met zongedroogde tomaat
  3. Zelfgemaakte tonijn salade
  4. Kikkererwten salade als broodbeleg
  5. Snelle makreel salade
  6. Asperge salade (in het lente seizoen)

Met deze varianten creëer je binnen no-time een gevarieerd en smaakvol broodmoment. Perfect voor een lunch of borrel!

Bereiding

Stap 1

Laat de garnalen uitlekken of eventueel ontdooien als deze uit de vriezer komen. Snipper de rode ui fijn en hak de verse dille fijn. 

Stap 2

Meng in een kom de zure room, mayonaise, citroensap, een snufje peper en zout. Roer alles goed door tot een romige dressing. 

Stap 3

Voeg de garnalen, gesnipperde rode ui en gehakte dille toe aan de dressing. Meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de garnalen mooi bedekt zijn met de saus.

Stap 4

Serveer de Skagenröra als salade op een toast, knäckebröd of op een borrelplank.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch ontbijt vis & zeevruchten garnalen hapjes & snacks makkelijk & snel

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴