Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 400 gr zoete aardappel
- 150 gr zuurkool
- 400 gr Italiaanse roerbak mix (met cavolo nero, champignons, broccoli en lente ui)
- peper en zout
- Olie om in te bakken
Zuurkool stamppot met zoete aardappel
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook deze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Gebruik hiervoor gezouten water, dat geeft extra smaak aan de aardappelen.
Stap 2
Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en indien nodig zout.
Stap 3
Verwarm de zuurkool kort in een pannetje optioneel in een laagje water. Meng dit optioneel door de zoete aardappel.
Stap 4
In de tussentijd kun je de Italiaanse roerbak mix alvast wokken. Wanneer de groenten gaar, maar nog knapperig zijn, breng je deze ook op smaak met peper en zout.
Stap 5
Serveer de zoete aardappel puree met zuurkool en de roerbakgroenten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier