Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 150 gr zuurkool
  • 400 gr Italiaanse roerbak mix (met cavolo nero, champignons, broccoli en lente ui)
  • peper en zout
  • Olie om in te bakken

Zuurkool stamppot met zoete aardappel

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook deze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Gebruik hiervoor gezouten water, dat geeft extra smaak aan de aardappelen.

Stap 2

Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en indien nodig zout.

Stap 3

Verwarm de zuurkool kort in een pannetje optioneel in een laagje water. Meng dit optioneel door de zoete aardappel.

Stap 4

In de tussentijd kun je de Italiaanse roerbak mix alvast wokken. Wanneer de groenten gaar, maar nog knapperig zijn, breng je deze ook op smaak met peper en zout.

Stap 5

Serveer de zoete aardappel puree met zuurkool en de roerbakgroenten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw