Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 500 gr aardappel
- 100 ml melk
- 200 gr ananas in blokjes
- 200 gr gehakt (of vegetarisch gehakt)
- 300 gr zuurkool
- 1 tl kerrie
- 50 gr geraspte kaas
- Peper en zout naar smaak
- boter om in te bakken
Benodigdheden:
- Oven
- Ovenschotel
Zuurkool ovenschotel met ananas
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de aardappelen, was goed af, snijd in blokjes en kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.
Stap 3
Verhit boter in een pan en bak het gehakt of vegetarisch gehakt rul. Voeg na een paar minuten een theelepel kerrie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens zuurkool en de blokjes ananas toe en verwarm mee.
Stap 4
Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp tot een gladde aardappelpuree. Breng op smaak met zout.
Stap 5
Voeg het gehakt, zuurkool en ananas in de ovenschaal. Voeg hier overheen de aardappelpuree, maak mooie lijnen erin en verdeel de geraspte kaas er overheen. Bak de ovenschotel af in ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier