Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 zalm moten zonder huid
- 200 gr (zilvervlies) rijst
- 1 rode paprika
- 400 gr bloemkool
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el sesamzaadjes
- 5 el zoete chilisaus
- 1 el sojasaus
- olie
- olie om in te bakken
- peper en zout
Zoete chili zalm met geroosterde bloemkool
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in blokjes. Meng het paprikapoeder met de olie en voeg een beetje peper en zout toe. Verdeel over de bloemkool en paprika en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten goudbruin en gaar in ongeveer 25 minuten.
Stap 3
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking of gebruik een rijstkoker.
Stap 4
Maak een sausje van zoete chilisaus, sojasaus en sesamzaadjes.
Stap 5
Bak de zalm gaar in een beetje olie. Bak de zalm ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten. Voeg de laatste minuut het sausje toe en verwarm mee. Serveer de rijst met geroosterde groenten met de gebakken zalm. Verdeel het chili sausje over de zalm en rijst.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier