Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

9 personen


Ingrediënten

  • 1  geitenkaasje
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 kleine rode bieten
  • olijfolie
  • 3 gr dragon
  • alfalfa
  • 15 gr pijnboom pitten

Benodigdheden:

  • bakpapier

Zoete aardappel toast met geitenkaas en biet

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de rode bieten, halveer ze en snijd partjes ervan. Besprenkel met een beetje olijfolie en rooster deze ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd plakken van de zoete aardappel, leg op een vel bakpapier en besmeer met olijfolie en zout. Probeer deze naast of onder de bieten in de oven te zetten. Bak 15 minuten aan 1 kant, draai om en bak nog eens 5-10 minuten of tot de gaar en een beetje bruin zijn.

Stap 3

Rooster in de tussentijd de pijnboom pitjes en ris de dragonblaadjes van de takjes. Snijd voorzichtig de geitenkaas in dunnen plakjes.

Stap 4

Laat de zoete aardappel en bietjes even afkoelen als deze klaar zijn. Beleg de zoete aardappel toast door eerst 1 of 2 plakjes geitenkaas neet te legen. Indien je er twee doet, maak dan een stervorm.

Stap 5

Leg hierop wat dragon en dan twee stukjes rode biet. Maak nu af met een beetje alfalfa en pijnboom pitten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw