Sluiten
Ingredienten
9 personen
Ingrediënten
- 1 geitenkaasje
- 1 grote zoete aardappel
- 4 kleine rode bieten
- olijfolie
- 3 gr dragon
- alfalfa
- 15 gr pijnboom pitten
Benodigdheden:
- bakpapier
Zoete aardappel toast met geitenkaas en biet
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de rode bieten, halveer ze en snijd partjes ervan. Besprenkel met een beetje olijfolie en rooster deze ongeveer 30 minuten in de oven.
Stap 2
Snijd plakken van de zoete aardappel, leg op een vel bakpapier en besmeer met olijfolie en zout. Probeer deze naast of onder de bieten in de oven te zetten. Bak 15 minuten aan 1 kant, draai om en bak nog eens 5-10 minuten of tot de gaar en een beetje bruin zijn.
Stap 3
Rooster in de tussentijd de pijnboom pitjes en ris de dragonblaadjes van de takjes. Snijd voorzichtig de geitenkaas in dunnen plakjes.
Stap 4
Laat de zoete aardappel en bietjes even afkoelen als deze klaar zijn. Beleg de zoete aardappel toast door eerst 1 of 2 plakjes geitenkaas neet te legen. Indien je er twee doet, maak dan een stervorm.
Stap 5
Leg hierop wat dragon en dan twee stukjes rode biet. Maak nu af met een beetje alfalfa en pijnboom pitten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier