Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 450 gr zoete aardappel
- 150 gr boerenkool
- 100 gr feta
- 70 gr pecan nootjes
- 6 zongedroogde tomaat
- 1 tl mosterd
- scheutje een melk
- peper en zout
Zoete aardappel stamppot met boerenkool
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg een beetje zout er aan toe. Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.
Stap 2
Voor de boerenkool zijn twee opties, voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de zoete aardappel en kook mee of stoom deze gaar. Indien je deze wilt stomen leg je een stoom mandje boven op de pan waar de zoete aardappel in kookt. Leg de deksel erop en stoom de boerenkool gaar. Ik gebruik hiervoor een pan met stoommand van de Ikea voor en dat werkt perfect.
Stap 3
Giet beide af als het gaar is en voeg een klein scheutje melk toe. Stamp vervolgens tot een stamppot en breng op smaak met mosterd, peper en zout.
Stap 4
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en hak de pecan nootjes grof. Meng beide door de stamppot.
Stap 5
Serveer de zoete aardappel met de feta er gekruimeld overheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier