Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 450 gr   zoete aardappel
  • 150 gr   boerenkool
  • 100 gr feta
  • 70 gr pecan nootjes
  • 6 zongedroogde tomaat
  • 1 tl mosterd
  • scheutje een melk
  • peper en zout

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg een beetje zout er aan toe. Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Voor de boerenkool zijn twee opties, voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de zoete aardappel en kook mee of stoom deze gaar. Indien je deze wilt stomen leg je een stoom mandje boven op de pan waar de zoete aardappel in kookt. Leg de deksel erop en stoom de boerenkool gaar. Ik gebruik hiervoor een pan met stoommand van de Ikea voor en dat werkt perfect.

Stap 3

Giet beide af als het gaar is en voeg een klein scheutje melk toe. Stamp vervolgens tot een stamppot en breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Stap 4

Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en hak de pecan nootjes grof. Meng beide door de stamppot.

Stap 5

Serveer de zoete aardappel met de feta er gekruimeld overheen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw