Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 2  middelgrootte zoete aardappels
  • 50 gr geitenkaas bolletjes
  • gehakte peterselie naar smaak

Marinade:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl ahornsiroop of honing
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • ½ rode peper
  • een snuf zout

Benodigdheden:

  • een ovenschaal

Zoete aardappel gratin met geitenkaas

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 190 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappel goed. De schil mag er aan blijven, maar moet daardoor wel goed schoongemaakt worden. Snijd eventuele slechte plekjes weg. Snijd vervolgens dunne plakjes van de zoete aardappel. Dit kan met een mandoline of gewoon met een scherp mes.

Stap 3

Snijd de rode peper in dunne ringen. Neem een kommetje en meng hier de ingrediënten van de marinade in.

Stap 4

Verdeel de plakjes zoete aardappel over de ovenschaal en verdeel de marinade er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30-40 minuten in de oven of tot de aardappel gaar is. Dit is afhankelijk van je oven en de dikte van de plakjes aardappel.

Stap 5

Verdeel de geitenkaas over de gratin als deze nog ongeveer 10 minuten in de oven moet. Verdeel de peterselie er overheen als deze net uit de oven komt en voor het serveren.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw