Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 2 middelgrootte zoete aardappels
- 50 gr geitenkaas bolletjes
- gehakte peterselie naar smaak
Marinade:
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl ahornsiroop of honing
- 0.5 tl paprikapoeder
- ½ rode peper
- een snuf zout
Benodigdheden:
- een ovenschaal
Zoete aardappel gratin met geitenkaas
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 190 graden.
Stap 2
Was de zoete aardappel goed. De schil mag er aan blijven, maar moet daardoor wel goed schoongemaakt worden. Snijd eventuele slechte plekjes weg. Snijd vervolgens dunne plakjes van de zoete aardappel. Dit kan met een mandoline of gewoon met een scherp mes.
Stap 3
Snijd de rode peper in dunne ringen. Neem een kommetje en meng hier de ingrediënten van de marinade in.
Stap 4
Verdeel de plakjes zoete aardappel over de ovenschaal en verdeel de marinade er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30-40 minuten in de oven of tot de aardappel gaar is. Dit is afhankelijk van je oven en de dikte van de plakjes aardappel.
Stap 5
Verdeel de geitenkaas over de gratin als deze nog ongeveer 10 minuten in de oven moet. Verdeel de peterselie er overheen als deze net uit de oven komt en voor het serveren.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier