Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 550 gram zoete aardappel
  • 350  gram bloem
  • 100 gram corn starch (maizena)
  • Saus
  • Alpro Soya Cuisine room
  • een half bosje salie
  • 1 -2 teentjes knoflook
  • peper & zout

Topping:

  • pijnboompitjes
  • rucola melange
  • geroosterde paprika's

Zoete aardappel gnocchi

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Kook eerst de zoete aardappel gaar en maak er een fijne puree van. Nu meng je de bloem en corn starch met de zoete aardappel. Doe dit in fases, want het is best lastig om precies te schatten hoeveel je uiteindelijk nodig hebt. Het deeg mag (bijna) niet meer plakkerig zijn.

Stap 2

Verdeel het deeg in 2. Verdeel dit weer in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Duw zachtjes met een vork in de deegstukjes, hierdoor hecht de saus beter aan de deegkussentjes.

Stap 3

Maar je alvast je salade klaar door rucola melange te verdelen op het bord en kleine reepjes snijden van de geroosterde paprika (rooster deze zelf of gebruik deze uit pot). Rooster de pijnboompitjes.

Stap 4

Kook de gnocchi in een pan met ruim gezouten, kokend water. Doe telkens maximaal 8-10 gnocchi's in de pan. Wanneer de boven komen drijven, zijn ze gaar. In principe zijn ze nu goed! Alleen wij gaan ze nog eens extra bakken, omdat er dan een lekker krokant laagje op de gnocchi komt.

Stap 5

Maar eerst alvast de saus klaar door de knoflook te raspen en deze samen met de salie in wat olijfolie te bakken. Blus dit af met de Alpro Soya Cuisine en hou warm op laag vuur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Stap 6

Bak nu de gnocchi even kort in wat olie aan. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar!

Stap 7

Voeg de gnocchi toe aan de salade, verdeel de pijnboom pitjes erover en maak af met de saus.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw