Sluiten
Ingredienten
6 personen
Burgers:
- 350 gr zoete aardappel
- 130 gr gekookte kikkererwten
- 70 grel gr wortel julienne
- 70 gr bloem
- 1 ei
- 0.5 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 5 -6 hamburger broodjes
- peper en zout
- olie om in te bakken
Optionele toppings:
- zuurkool
- rucola
- mayonaise
- sriracha saus of andere pittige saus
Zoete aardappel burger met kikkererwten
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Rasp de zoete aardappel en eng dit met de wortel julienne. Prak de gekookte kikkererwten en voeg dit bij de zoete aardappel en wortel.
Stap 2
Breng op smaak met alle kruiden en maak er een vast deeg van door het bloem en ei toe te voegen. Even goed kneden, liefst met je handen! Vorm burgers van het mengsel. Indien je tijd hebt kun je deze even in de koelkast leggen, dan zijn ze iets vaster. Erg handig wanneer je gaat bakken. Heb je geen tijd? Gewoon iets voorzichtiger zijn met omdraaien.
Stap 3
Verhit olie in een pan en bak de burgers op laag vuur, zodat ook de binnenkant gaar wordt. Keer tussentijds om.
Stap 4
In de tussentijd bereid je de pittige mayo door de mayonaise te mengen met de sriracha saus. Vervolgens maak je het broodje alvast klaar door op de onderste helft de mayo te smeren en dan wat rucola toe te voegen.
Stap 5
Wanneer de burgers goudbruin zijn leg je deze op de rucola en maak je je burger af met wat zuurkool. Bovenkant erop en smullen maar!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier