Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 550 gr rundergehakt
- 3 el ketjap manis
- 1.5 el mosterd
- 1 ei
- 3 el paneelmeel
Saus:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 5 cm gember
- 10 el ketchup
- 1 el sambal
- 2 el azijn
- 4 el mosterd
- 4 el ketjap manis
- 1 el volle donkere basterdsuiker
Zoet zure gehaktballetjes
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Begin met het marineren van het gehakt. Meng het gehakt met alle ingrediënten van de marinade en meng dit goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt naar gewenste grootte.
Stap 2
Bak vervolgens de gehaktballetjes goed aan op middelhoog vuur.
Stap 3
Terwijl de balletjes hun bruine kleur krijgen, snipper je 1 ui, en hakje de knoflook en gember fijn.
Stap 4
Wanneer de balletjes rondom dichtgeschroeid zijn, voeg je de ui, knoflook en gember toe.
Stap 5
Het vuur mag nu op een lage stand. Voeg dan meteen een scheutje witte wijn toe, dit maakt de gehaktballetjes heerlijk zacht.
Stap 6
Wanneer de uitjes zacht zijn, kun je de saus maken. Voeg alle overige ingrediënten van de saus aan je hapjespan toe en laat dit zachtjes pruttelen totdat de balletjes helemaal gaar zijn van binnen.
Stap 7
Tip:
Stap 8
Serveer bijvoorbeeld met stokbrood en een frisse komkommer salade.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier