Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

20 personen


Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • 6 el tomaten passata
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 handjes geraspte kaas
  • 70 gr kalamata olijven
  • ½ rode paprika
  • ½ courgette
  • een beetje olijfolie

Pizzadeeg:

  • 250 gr bloem voor pizzadeeg
  • 7 gr droge gist
  • 150 ml lauw warm water
  • 1 tl suiker
  • een flinke snuf zout
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • OF
  • 2 kant-en-klare pizza bodems / deeg

Zelfgemaakte vegetarische pizza met courgette

Bereidingstijd: 2 min

Stap 1

Maak eerst het deeg. Los de gist en suiker op in een kommetje met lauw warm water.

Stap 2

Voeg de bloem in een kom en maak een kuiltje. Strooi hier het zout overheen. Giet de opgeloste gist en suiker met het water in de kuil en voeg de olijfolie erin toe. Meng eerst alle ingrediënten met een vork en meng vervolgens met deeghaken in een KitchenAid of kneed 15 minuten met de hand.

Stap 3

Vet een kom in met olie, maak een bal van het deeg en voeg in de kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat 2 uur op kamer temperatuur rijzen.

Stap 4

Verwarm de oven op 220 graden boven- en onderwarmte.

Stap 5

Snijd de paprika in kleine stukjes en de courgette in plakjes. Snijd de olijven in ringen of laat deze heel.

Stap 6

Verdeel het deeg in 2 stukken en rol met een deegroller uit tot ronde pizza's. Verdeel de tomaten passata over de bodems, strooi een beetje oregano er overheen. Strooi de geraspte kaas over de tomatensaus en scheur de mozzarella en verdeel dit over de pizza's. Verdeel ook de paprika, courgette en olijven over de pizza.

Stap 7

Bak de pizza's af in ongeveer 10-12 minuten in de oven en bestrijk de randen met een beetje olijfolie.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw