Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 200 gram dadels
- 250 ml amandelmelk
- 4 el appstroop
- 300 gr volkoren tarwebloem
- 2 tl koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- een snuf zout
- 50 gr + een handje extra noten mix
- boter om in te vetten
- 3 el havermout
Benodigheden:
- Cakevorm
- Keukenmachine
Zelfgemaakte ontbijtkoek met noten
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Verwarm de oven op 160 graden.
Stap 2
Indien je een keukenmachine hebt kun je hierin de dadels, amandelmelk en strook tot een gladde masse blenden. Heb je geen keukenmachine kun je een blender gebruiken of anders snijd je de dadels heel erg fijn.
Stap 3
Voeg vervolgens ook het bloem, het bakpoeder en de kruiden toe. Dit kan in de keukenmachine, maar dit kan ook met een garde gemengd worden.
Stap 4
Hak de helft van de noten en verdeel deze door het beslag.
Stap 5
Vet de cakevorm in en verdeel de havermout over het cakeblik, het zal aan de boter blijven plakken. Voeg nu het mengsel in de cakevorm en maak af met de overige noten.
Stap 6
Bak de cake nu in ongeveer 45 minuten gaar. Dit kun je met een prikker controleren. Deze moet er dan schoon uit komen. Let tussendoor goed op of de noten niet verbranden. Dek in dat geval de cakevorm af met aluminiumfolie.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier