Sluiten
Ingredienten
1 personen
Ingrediënten
- 250 gr havermout
- 200 gr pompoen
- 40 gr pompoenpitten
- 60 gr cashewnoten
- 2 tl speculaas- en koekkruiden
- 2 el kokosolie
- 2 tl ahorn siroop
- 1 tl vanille extract
Zelfgemaakte granola met pompoen
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook deze blokjes pompoen in een laagje water gaar.
Stap 2
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 3
Gier de pompoen af en prak de pompoen tot een moes en voeg hierbij het vanille extract en ahornsiroop. Roer ook de speculaas- en koekkruiden doorheen.
Stap 4
Hak de cashewnoten grof.
Stap 5
Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel de havermout hier overheen. Voeg ook de pompoenpitten en cashewnoten erbij. Meng nu het pompoen mengsel door de havermout, pitten en noten heen. Smelt de kokosolie en verdeel dit over de granola, dit gaat ervoor zorgen dat alles krokant wordt.
Stap 6
Verdeel over de bakplaat en bak af in ongeveer 15-20 minuten. Keer de granola goed om tussendoor.
Stap 7
Laat de granola afkoelen en serveer met bijvoorbeeld yoghurt en fruit.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier