Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zalm teriyaki met rijst en peultjes

Zalm teriyaki met rijst en peultjes

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr rijst
  • 2 moten zalm
  • 150 gr broccoli
  • 200 gr peultjes
  • 3 lente uien
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 tl gehakte gember
  • 1 rode ui
  • 2 el sojasaus
  • 4 el teriyaki saus
  • crispy chili olie naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zalm met teriyaki saus is een match made in heaven. Heerlijk met groene groenten zoals broccoli, peultjes en lente-uien. Samen met witte rijst, een perfecte voedzame maaltijd.

Zalm met teriyaki saus

Zalm met teriyaki saus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat de perfecte balans biedt tussen zoete, hartige en licht pittige smaken. Dit gerecht combineert de rijke, vette textuur van zalm met de diepe umami van teriyakisaus, waardoor het een favoriet is voor doordeweekse avondmaaltijden. Qua groenten kun je lekker afwisselen, want er past heel veel bij. Mijn favoriet zijn groene groenten zoals in dit recept: broccoli, peultjes en lente-uien. 

Zelfgemaakte teriyaki saus

Teriyaki saus maak je onwijs makkelijk zelf. Probeer het ook eens en gebruik hiervoor het recept voor zelfgemaakte teriyaki saus. Wil je voor een snel recept gaan? Dan kun je uiteraard ook kant-en-klare teriyaki saus kopen in de supermarkt of in de toko. 

Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Zo kun je altijd met gemak de recepten terug vinden in jouw eigen account.

Bereiding

Stap 1

Bereid de witte rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking, of in een rijstkoker.

Stap 2

Was alle groenten. Snijd roosjes van de broccoli, verwijder de uiteinden van de peultjes en snijd de lente-uien in ringen. Snijd de rode ui ook in ringen. 

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en voeg hierbij de broccoli en rode ui. Roerbak een paar minuten en voeg vervolgens een klein scheutje water toe. Leg de deksel op de pan. Voeg na een paar minuten ook de peultjes toe en roerbak op middelhoog vuur nog een paar minuten.

Stap 4

Neem nog een andere pan, verhit boter of olie hierin en voeg vervolgens de zalm in de pan. Bak de zalm nu gaar in ongeveer 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de zalmmoot.

Stap 5

Voeg de gehakte gember toe aan de groenten en bak door. Voeg daarna ook de sojasaus toe. Maak af met de sesamzaadjes en lente-uien.

Stap 6

Als de zalm gaar is, voeg dan teriyaki saus toe aan de zalm. Serveer de witte rijst met groene groenten en teriyaki zalm. Maka af met sesamzaadjes en crispy chili olie naar smaak.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst vis & zeevruchten lente-ui broccoli zalm diner teriyaki peultjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴