Sluiten
Ingredienten
1 personen
Ingrediënten
- 1 moot zalm
- 150 gr spinazie
- 1 el roomkaas met kruiden
- peper en zout
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 el sesamzaad
- 1 el paneme
- 1 geklutst ei
Benodigdheden:
- Bakpapier
Zalm in bladerdeeg met spinazie
Bereidingstijd: 35 min
Stap 1
Verwarm de oven op 210 graden.
Stap 2
Neem 4 plakken bladerdeeg en maak deze in een groot vierkant aan elkaar. Duw de randjes van het bladerdeeg goed aan elkaar. Laat het bladerdeeg voor gebruik een beetje ontdooien, dan gaat dit makkelijker.
Stap 3
Roerbak de spinazie in een wok en laat dit goed uitlekken. Druk goed al het vocht uit de spinazie en hak dit vervolgens fijn. Roer nu de roomkaas met kruiden erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Strooi een beetje paneermeel op de plek waar je de zalm moot neer gaat leggen, om te voorkomen dat het bladerdeeg daar niet gaar wordt. Dit is ongeveer op ¾ van het deeg. Leg het stuk zalm op het paneermeel.
Stap 5
Verdeel vervolgens het spinazie en roomkaas mengsel op de bovenkant van de zalm. Vouw nu de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de zalm in het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg goed dicht.
Stap 6
Besmeer het bladerdeeg nu goed in met het geklutste ei en verdeel de sesamzaadjes hier overheen. Bak de zalm nu in ongeveer 20 minuten af of tot het deeg goudbruin is.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier