Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 500 gr bloemkool
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • 2 el olie
  • 50 gr sla
  • 6 tortilla wraps
  • verse koriander
  • 50 gr zure room
  • chili vlokken
  • ingemaakte zoet-zure uien

De refried beans:

  • 225 gr zwarte bonen
  • 1 kleine witte ui
  • 1 tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • een snuf chilipoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • zout

Wraps met geroosterde bloemkool en bonen

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Maak de ingemaakte uien indien je deze nog moet maken.

Stap 3

Snijd roosjes van de bloemkool. Meng de olie met 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder en peper en zout. Marineer hiermee de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven of tot de bloemkool gaar en licht krokant is.

Stap 4

Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Spoel de zwarte bonen schoon.

Stap 5

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Als het uitje glazig is, voeg dan de knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten mee. Voeg hierbij vervolgens het paprikapoeder en komijnpoeder en meng goed door. Voeg nu ook de zwarte bonen en tomaat toe. Voeg een klein scheutje water toe en verwarm goed door. Prak nu de bonen grof tot je een grove spread krijgt. Breng op smaak met zout en chili.

Stap 6

Verwarm kort de wraps. Verdun de zure room met een beetje water tot je een iets dunnere saus hebt. Voeg een beetje chili vlokken toe.

Stap 7

Neem vervolgens een wrap en smeer een beetje van de refried beans er overheen. Verdeel een beetje sla en bloemkool in de wrap en maak af met ze ingemaakte uitjes. Voeg en beetje van de zure room saus toe en maak af met verse koriander.

Stap 8

Herhaal dit met alle wraps!

Stap 9

Tip: Voor wat extra zuur zou je ook partjes limoen kunnen toevoegen!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw