Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

10 personen


Ingrediënten

  • 10 stoofpeertjes
  • 2 el citroensap
  • 400 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • 150 gr witte suiker
  • 3 steranijs
  • 1 tl kurkuma
  • 4 plakjes gember
  • 1 el maïzena

Crumble:

  • 150 gr bloem
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 75 lichtbruine basterdsuiker

Witte stoofpeertjes met gember en crumble

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Schil de peertjes.

Stap 2

Neem een pannetje en voeg hierin de witte wijn, het water, suiker, plakjes gember, steranijs, kurkuma en de suiker. Breng dit op laag vuur aan de kook. Houd dit nu tot net niet aan de kook. Leg de peertjes in het pannetje. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten stoven.

Stap 3

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 4

Meng de boter met suiker en bloem en kneed dit goed door. Knijp vervolgens tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over een kleine ovenschaal en bak de kruimels gaar in ongeveer 15 minuten of tot de kruimels mooi goudbruin zijn.

Stap 5

Als de peertjes gaar zijn, leg deze dan op een bordje.

Stap 6

Voeg vervolgens maïzena aan het pannetje en roer goed door tot er een stroperige vloeistof ontstaat. Dip vervolgens de peertjes hierin voor een mooie glans.

Stap 7

Serveer de peertjes met de crumble en serveer met wat saus.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw