Sluiten
Ingredienten
10 personen
Ingrediënten
- 10 stoofpeertjes
- 2 el citroensap
- 400 ml witte wijn
- 300 ml water
- 150 gr witte suiker
- 3 steranijs
- 1 tl kurkuma
- 4 plakjes gember
- 1 el maïzena
Crumble:
- 150 gr bloem
- 75 gr ongezouten roomboter
- 75 lichtbruine basterdsuiker
Witte stoofpeertjes met gember en crumble
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Schil de peertjes.
Stap 2
Neem een pannetje en voeg hierin de witte wijn, het water, suiker, plakjes gember, steranijs, kurkuma en de suiker. Breng dit op laag vuur aan de kook. Houd dit nu tot net niet aan de kook. Leg de peertjes in het pannetje. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten stoven.
Stap 3
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 4
Meng de boter met suiker en bloem en kneed dit goed door. Knijp vervolgens tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over een kleine ovenschaal en bak de kruimels gaar in ongeveer 15 minuten of tot de kruimels mooi goudbruin zijn.
Stap 5
Als de peertjes gaar zijn, leg deze dan op een bordje.
Stap 6
Voeg vervolgens maïzena aan het pannetje en roer goed door tot er een stroperige vloeistof ontstaat. Dip vervolgens de peertjes hierin voor een mooie glans.
Stap 7
Serveer de peertjes met de crumble en serveer met wat saus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier