Sluiten
Ingredienten
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof
- 4 stengels bleekselderij
- 1 appel
- 1 handje pecannoten of walnoten
- 1 handje gehakte peterselie
- 2 el mini blokjes kaas (oud is het lekkerst)
- sap van een halve citroen
- 1 el mayonaise
- 1 el -2 yoghurt
- peper & zout
Witlof bleekselderij salade
Bereidingstijd: min
Stap 1
Schil de bleekselderij, zodat de draden verwijderd zijn. Snij de bleekselderij door de midden en in kleine stukjes.
Stap 2
Snijd de harten uit de witlof en snij in dunne reepjes.
Stap 3
Snijd de appel in kleine blokjes. Ik vind de appel lekker met schil, maar je kunt de appel ook schillen.
Stap 4
De kaas snijd je ook in blokjes. Hak de noten en peterselie fijn.
Stap 5
Maak nu de dressing door de mayonaise goed met de yoghurt te mengen. Knijp de halve citroen uit boven het mengsel en voeg peper en zout toe. De peterselie toe aan de dressing en meng goed door.
Stap 6
Voeg nu alle ingrediënten samen en meng de dressing er doorheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier