Sluiten
Ingredienten
10 personen
Ingrediënten
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 /2 zakje bakpoeder a 6 gr
- 225 gr volkorenbloem
- 185 gr boter
- 125 ml kokosmelk
- 150 gr blauwe bessen
- Olie of boter, om in te vetten
- Geraspte kokos om te garneren
- Optioneel: slagroom
Benodigdheden:
- Wafelijzer
Wafels met blauwe bessen + Leuke Recepten Magazine
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de basterdsuiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe.
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg deze tenslotte samen met de kokosmelk toe aan het beslag. Voeg de blauwe bessen heel toe en roer nogmaals goed door.
Stap 3
Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter.
Stap 4
Schep ongeveer 1,5 sauslepel van het beslag per wafel in het ijzer en doe dicht. Bak de wafels in 4 a 5 minuten bruin en gaar.
Stap 5
Garneer ze met wat kokosrasp en wat extra blauwe bessen. Ook lekker met een toef slagroom.
Stap 6
Tip:
Stap 7
Bewaar de wafels goed afgesloten maximaal 3 dagen op een droge en koele plek.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier