Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 4 plakjes gerookte zalm
- 80 gr komkommer
- 1.5 el Griekse yoghurt
- 1 el gehakte dille
- peper en zout
- een paar blaadjes sla
Benodigdheden:
- huishoudfolie
- 4 garnalen
- 4 plakken komkommer
- ¼ avocado
- 1 tl olijfolie
- peper en zout
- een paar druppels citroensap
- een flinke snuf gerookt paprika poeder
- 12 prikkers
- 200 gr zalm of tonijn uit blik
- 1 komkommer
- 1 el mayonaise
- 1 tl flinke mosterd
- 5 gr dille (liefst vers, gedroogd kan ook)
- peper en zout
Vistrio voorgerecht
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Snijd de komkommer in kleine stukjes.
Stap 2
Hak de dille fijn en bewaar 3 kleine takjes voor de garnering.
Stap 3
Voeg Griekse yoghurt bij de komkommer en dille en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Leg een plakje zalm op een stukje huishoudfolie. Leg vervolgens een flinke theelepel van het komkommer mengsel op het plakje gerookte zalm. Vouw nu dicht tot een bolletje en draai stevig aan met de huishoudfolie. Maak zo nog twee bonbons. Leg nu ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de gerookte zalm bonbon mooi in vorm blijft.
Stap 5
Leg een paar blaadjes sla op een bordje en leg hier de gerookte zalm bonbons op. Leg daar vervolgens een klein takje dille op.
Stap 6
Meng 1 eetlepel olijfolie met gerookt paprika poeder en meng vervolgens met de garnalen om te marineren.
Stap 7
Haal het vruchtvlees uit de avocado en voeg bij voorkeur in een kleine keukenmachine. Heb je deze niet, dan kun je de avocado ook prakken, maar dat krijg een minder gladde avocado crème. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie en het citroensap eraan toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 8
Snijd plakjes van de komkommer.
Stap 9
Bak de garnalen gaar in ongeveer 4-5 minuten. Het is niet nodig om extra olie toe te voegen in de pan.
Stap 10
Neem een plakje komkommer, voeg een beetje avocado crème erop en een garnaal. Zet vast met een prikker en herhaal met alle hapjes.
Stap 11
Hak de dille fijn indien je verse dille gebruikt.
Stap 12
Lek indien nodig de zalm uit en voeg in een kommetje samen met de dille. Meng ook mayonaise en mosterd er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 13
Heb je gekozen voor een van de extra's zoals gesnipperde rode ui, kappertjes of olijven? Voeg deze dan ook toe aan de zalm salade.
Stap 14
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in 12 stukjes en vul deze met de zelfgemaakte zalm salade.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier