Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 1.5 kg mosselen
- 200 gr garnalen
- 400 gr blokjes tomaat (blik)
- 200 ml bouillon
- 50 gr zwarte olijven
- 1 ui
- 2 paprika's (1 gele, 1 groene)
- 2 tenen knoflook
- 5 gr platte peterselie
- 5 gr basilicum
- peper en zout
- olijfolie om in te bakken
Vispannetje met mosselen en garnalen
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Controleer de mosselen volgens de mosseltips die ik eerder gaf.
Stap 2
Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in repen.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een diepe pan, waar ook alle mosselen in passen. Fruit het uitje aan en voeg na 2 minuten ook de knoflook en paprika toe. Bak ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de blokjes tomaat, bouillon en zwarte olijven toe. Roer ook de garnalen er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen toe aan de pan en leg de deksel erop. Stoom de mosselen gaar in ongeveer 5 minuten.
Stap 4
Hak de peterselie fijn en scheur de basilicum. Snijd het stokbrood in plakken.
Stap 5
Roer de basilicum en peterselie door de tomatensaus en serveer de saus met garnalen en mosselen in een schaal samen met het stokbrood.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier