Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 el groot v bladerdeeg á 270 gram(vers)
- 1 prei
- 225 gr wortel
- 200 gr zalm
- 200 gr witvis
- 250 gr garnaal
- 1 tl tijm
- 300 ml room
- 2 tl -3 grove mosterd
- 5 gr peterselie
- peper en zout
- een klontje boter + extra om in te vetten
Aardappelpuree:
- 800 gr aardappelen
- 150 ml melk
- peper en zout
Vis pastei met zalm, kabeljauw en garnalen
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de wortel en snijd in halve ringen. Snijd ook de prei in ringen en was goed. Verhit een klontje boter in de pan en bak deze groenten aan tot deze zacht zijn.
Stap 3
Snijd de kabeljauw en zalm in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Blancheer de blokjes vis 2 minuten in dit kokende water. Haal vervolgens uit de pan.
Stap 4
Voeg room, mosterd en tijm toe aan de groenten en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Hak de peterselie en voeg deze ook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje boter. Gebruik hier een siliconen kwast voor. Voeg vervolgens de saus in roomsaus toe in de ovenschaal en verdeel de blokjes vis en rauwe garnalen toe. Leg vervolgens de plak bladerdeeg over de ovenschaal om deze af te dekken. Maak eventueel wat strepen in het bladerdeeg door zachtjes sneetjes te maken met een mes.
Stap 6
Bak af in ongeveer 20 minuten in de oven of tot de bladerdeeg gebakken en goudbruin is.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier