Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 1 blikje makreel van 125 gram
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 3 el bloem
  • zout en zwarte peper
  • 3 takjes peterselie

Dipsaus:

  • 3 el yoghurt
  • 3 takjes munt
  • peper en zout
  • 1 tl citroensap

Vis burgertjes van makreel en courgette

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Maak de dipsaus door munt grof te hakken en vervolgens door de yoghurt te roeren. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Stap 2

Neem het blikje makreel en voeg de makreel in een kom. Gebruik niet alle olie uit het blikje.

Stap 3

Knijp al het vocht uit de courgette (of laat de courgette uitlekken). Let op, dit is belangrijk anders wordt het deeg te dun en kun je er geen burgertje van bakken!

Stap 4

Rasp daarna de courgette boven de kom met de makreel.

Stap 5

Voeg de eieren bij de makreel en courgette en kluts dit door elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Stap 6

Hak de peterselie grof en voeg dit ook bij het ei mengsel. Voeg vervolgens ook het bloem toe tot je een egale massa hebt waar je burgertjes van kunt bakken.

Stap 7

Verhit dan een beetje olie in een pan en maak met twee lepels drie hoopjes in de pan van het mengsel. Druk indien een beetje rond en plat tot burgers. Bak de burgertjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar en goudbruin zijn.

Stap 8

Herhaal met de rest van het mengsel en serveer de burgertjes vervolgens met de dipsaus.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw