Vijg met feta

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 8 plakken stokbrood
  • 100 gr feta kaas
  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes munt
  • 2 vijgen
  • 8 prikkers

Dit hapje is heerlijk voor bij de borrel. Lekker knapperig brood met feta kaas, rauwe ham, munt en een paartje vijg!

Zelf een lekker borrelhapje maken

Vandaag heb ik nog een lekker recept met vijgen voor jullie. Deze keer een hapje voor bij de borrel of als lekker voorafje. Zo zie je maar dat vijgen, zoals ik eerder al zei, enorm veelzijdig zijn. Ik koos voor mij dit gerechtje voor de Duitse schwarzwälder ham, deze wordt gepekeld en vervolgens wordt deze ingesmeerd met knoflook, peper en koriander. Je kunt natuurlijk ook voor Parmaham of Serrano ham kiezen, maar ik vond dit wel een leuke afwisseling.

Bereiding

Stap 1

Snijd het stokbrood in mooie schuine plakken, en grill deze met een beetje olijfolie in een grillpan.

Stap 2

Snijd  plakjes van de feta kaas en leg deze op de stokbroodjes wanneer deze lekker krokant zijn. Leg een half plakje rauwe ham erop en daarna een blaadje munt. 

Stap 3

Snijd de vijgen in partjes en leg deze op het munt blaadje. Steek er nu een satéprikker in en voilà; je heerlijke hapje is klaar.

feta bijgerechten voorgerechten munt vlees & vervanger stokbrood vijgen borrel schwarzwalder diner
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media