Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 sinaasappel
- 30 gr hazelnoten
- 10 gr tuinkers
- olie om in te bakken
Vinaigrette:
- 1 el olijfolie
- 1 el azijn
- 1 tl mosterd
- sap van de sinaasappel
Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Snijd de venkel in dunne plakken, maar snijd het hart eruit. Neem een grillpan en verhit deze goed. Voeg een beetje olie in een pan en grill de plakken venkel tot deze mooie grill strepen aan beide kanten heeft.
Stap 2
Verwijder de dikke schil van de sinaasappel door deze met een mes weg te snijden. Snijd met het mes de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Neem een kommetje en knijp hierin het overige sap van de overblijfselen van de sinaasappel in uit.
Stap 3
Neem het kommetje met sinaasappelsap en voeg hierbij olijfolie, azijn en mosterd. Meng goed, met een garde, tot een egale vinaigrette. Heb je geen garde? Voeg het in een potje en lekker hard schudden maar!
Stap 4
Hak de hazelnoten grof en snijd de tuinkers van de van de steeltjes. Serveer de gegrilde venkel met partjes sinaasappel, strooi gehakte hazelnoten over de venkel en maak af met de vinaigrette en tuinkers.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier