Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 sinaasappel
  • 30 gr hazelnoten
  • 10 gr tuinkers
  • olie om in te bakken

Vinaigrette:

  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • sap van de sinaasappel

Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Snijd de venkel in dunne plakken, maar snijd het hart eruit. Neem een grillpan en verhit deze goed. Voeg een beetje olie in een pan en grill de plakken venkel tot deze mooie grill strepen aan beide kanten heeft.

Stap 2

Verwijder de dikke schil van de sinaasappel door deze met een mes weg te snijden. Snijd met het mes de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Neem een kommetje en knijp hierin het overige sap van de overblijfselen van de sinaasappel in uit.

Stap 3

Neem het kommetje met sinaasappelsap en voeg hierbij olijfolie, azijn en mosterd. Meng goed, met een garde, tot een egale vinaigrette. Heb je geen garde? Voeg het in een potje en lekker hard schudden maar!

Stap 4

Hak de hazelnoten grof en snijd de tuinkers van de van de steeltjes. Serveer de gegrilde venkel met partjes sinaasappel, strooi gehakte hazelnoten over de venkel en maak af met de vinaigrette en tuinkers.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw