Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 witte ui
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 winterpeen
- 1 limoen
- 200 gr udon noedels
- 2 el kokosrasp
- 5 gr koriander
- 1 stengel citroengras
- 5 cm gember
- 200 ml kokosmelk
- 70 gr curry pasta
- 700 ml water
- olie om in te bakken
Vegetarische udon noedel soep met kokos
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Schil de ui en snijd in halve ringen. Schil de gember en hak of rasp helemaal fijn. Kneus de citroengras met het uiteinde van een mes en maak een knoop erin.
Stap 2
Snijd de paprika’s in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.
Stap 3
Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui, gember en stengel citroengras aan. Voeg na een paar minuten de paprika en winterpeen toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg daarna de currypasta toe. Roerbak 2 minuten mee.
Stap 4
Voeg water en kokosmelk toe en kook 5-10 minuten door. Voeg de udon noedels de laatste 2 minuten toe. Hak de koriander fijn en halveer de limoen.
Stap 5
Serveer de soep met koriander, limoen en kokosrasp.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier