Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 200 gr gekookte bieten
  • 70 gr appel
  • 50 gr augurkjes
  • 2 tl vegan mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl balsamico azijn
  • peper en zout
  • 1 avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 30 gr hazelnoten

Vegetarische tartaar van rode bieten

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.

Stap 2

Schil de appel en snijd ook in kleine blokjes.

Stap 3

Halveer de augurkjes en snijd in plakjes. Meng deze drie met elkaar.

Stap 4

Meng mayonaise met balsamico azijn, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door het bieten mengsel. Pureer de avocado met 1 eetlepel olijfolie helemaal glad en voeg hierbij citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Hak de hazelnoten grof.

Stap 6

Smeer een derde van de avocado crème over de rand van de helft van het bord. Verdeel hier een derde van de bieten tartaar overheen. Strooi een beetje gehakte hazelnoten over de bieten tartaar.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw