Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 200 gr gekookte bieten
- 70 gr appel
- 50 gr augurkjes
- 2 tl vegan mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl balsamico azijn
- peper en zout
- 1 avocado
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- 30 gr hazelnoten
Vegetarische tartaar van rode bieten
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.
Stap 2
Schil de appel en snijd ook in kleine blokjes.
Stap 3
Halveer de augurkjes en snijd in plakjes. Meng deze drie met elkaar.
Stap 4
Meng mayonaise met balsamico azijn, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door het bieten mengsel. Pureer de avocado met 1 eetlepel olijfolie helemaal glad en voeg hierbij citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Hak de hazelnoten grof.
Stap 6
Smeer een derde van de avocado crème over de rand van de helft van het bord. Verdeel hier een derde van de bieten tartaar overheen. Strooi een beetje gehakte hazelnoten over de bieten tartaar.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier