Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 250 gram sushi rijst
- 2 eetlepels rijstazijn (of gewone azijn)
- peper en zout
- ½ komkommer
- 75 el gr wort julienne
- 45 gr rode kool
- 1 rode paprika
- 3 el geroosterde sesamzaadjes
- 200 gr bakje sojaboontjes
- 3 nori vellen
- sojasaus
- sriracha of wasabi
Vegetarische sushi bowl
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 2
Ondertussen snij je de komkommer, paprika en rode kool in reepjes.
Stap 3
De nori kun je in reepjes knippen.
Stap 4
Wanneer de sushi rijst gaar is, laat je hem wat afkoelen en voeg je de rijstazijn met wat zout toe.
Stap 5
Nu is het een kwestie van alles bij elkaar brengen; de rijst in het midden en alle groenten en de nori er omheen.
Stap 6
Maak het af met sojasaus naar smaak, sesamzaadjes en sriracha of wasabi.
Stap 7
En dan: alles mengen!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier