Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 200 gr -250 tempeh
- 200 gr sushi rijst
- 2 vellen nori
- 125 gr edamame boontjes
- ½ komkommer
- 50 gr radijsjes
- 1 avocado
- sesamzaadjes
- 1 el rijstazijn
- zout
Marinade:
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
Vegetarische sushi bowl met tempeh
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Snijd de tempeh in reepjes. Hoe dunner en kleiner, hoe krokanter de tempeh kan worden. Meng de ingrediënten van de marinade en voeg dit toe aan de tempeh reepjes. Laat zo lang mogelijk staan.
Stap 2
Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en roer er op het einde 1 eetlepel rijstazijn en zout doorheen.
Stap 3
Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd ook de radijsjes in plakjes.
Stap 4
Schil de avocado en snijd in plakjes. Snijd of knip de nori in reepjes.
Stap 5
Bak de tempeh reepjes in ongeveer 10 minuten gaar en krokant.
Stap 6
Serveer de sushibowl met sushirijst, tempeh, edamame boontjes, avocado plakjes, radijs en komkommer. Garneer met nori reepjes en sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier