Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 1 tl kurkuma
- 1 el garam masala
- 400 ml tomaten passata
- 50 ml -100 water
- 400 ml kokosmelk
- 300 gr spinazie
- 300 gr zilvervliesrijst
- olie om in te bakken
- zout naar smaak
- optioneel: chilipoeder
Toppings:
- koriander
- cashewnoten
- 1 eltl Optioneel voor extra smaak: el curry blaadjes, tl kardemom, tl tl gemalen komijn, el mosterdzaadjes
Vegetarische pompoen curry met spinazie en kokosmelk
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Schil en snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui en hak de gember en knoflook.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 3
Fruit de ui aan in olie, op laag vuur tot de ui zacht is, voeg vervolgens gember en knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en bak vervolgens alle kruiden mee voor ongeveer 1 minuut. Voeg de blokjes pompoen toe, bak nog eens 2 minuten en voeg een beetje water toe. Voeg na een paar minuten de tomaten passata en kokosmelk toe.
Stap 4
Kook tot de pompoen gaar is en breng de curry indien nodig verder op smaak met zout of extra garam masala.
Stap 5
Zet het vuur uit en roer vervolgens de spinazie door de curry. Hak de koriander grof. Serveer de curry met rijst, koriander en cashewnoten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier