Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el garam masala
  • 400 ml tomaten passata
  • 50 ml -100 water
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gr spinazie
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • olie om in te bakken
  • zout naar smaak
  • optioneel: chilipoeder

Toppings:

  • koriander
  • cashewnoten
  • 1 eltl Optioneel voor extra smaak: el curry blaadjes, tl kardemom, tl tl gemalen komijn,  el mosterdzaadjes

Vegetarische pompoen curry met spinazie en kokosmelk

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Schil en snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui en hak de gember en knoflook.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Fruit de ui aan in olie, op laag vuur tot de ui zacht is, voeg vervolgens gember en knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en bak vervolgens alle kruiden mee voor ongeveer 1 minuut. Voeg de blokjes pompoen toe, bak nog eens 2 minuten en voeg een beetje water toe. Voeg na een paar minuten de tomaten passata en kokosmelk toe.

Stap 4

Kook tot de pompoen gaar is en breng de curry indien nodig verder op smaak met zout of extra garam masala.

Stap 5

Zet het vuur uit en roer vervolgens de spinazie door de curry. Hak de koriander grof. Serveer de curry met rijst, koriander en cashewnoten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw