Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 verpakking Pulled Oats naturel
- 120 gr zilvervliesrijst
- 200 gr wortel
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 3 eieren
- 1 el ketjap
- 1 tl sambal
- 3 lente uien
- zout
- olie
Voor erbij:
- komkommer (zoetzuur)
- 2 tomaten
- kroepoek
- gebakken uitjes
Vegetarische nasi goreng met Pulled Oats
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Kook de rijst volgende de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water. Zet de rijst nu in de koelkast zodat deze goed afkoelt.
Stap 2
Snijd de wortel in blokjes en snipper het uitje. Hak de knoflook fijn en snijd de lente uien in ringen.
Stap 3
Snijd de tomaten in plakjes en maak de zoet zure komkommer.
Stap 4
Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje hierin aan. Voeg na een paar minuten de knoflook toe aan de pan en bak twee minuten mee. Voeg dan ook de blokjes wortel toe en roerbak een paar minuten mee.
Stap 5
Bak in de tussentijd in een koekenpan twee spiegeleieren.
Stap 6
Voeg daarna de Pulled Oats toe en bak nog eens een paar minuten mee. Voeg dan de ketjap, sambal en een beetje zout toe. Voeg snel ook de rijst toe en meng alles goed door. Bak de rijst mee. Zet het vuur uit en breek 1 eitje in over de rijst en roer het ei door de rijst. Het ei zal dan door de warmte van de rijst gaar worden.
Stap 7
Serveer de nasi goreng met een spiegelei, een beetje lente ui, tomaat, komkommer, gebakken uitjes en kroepoek.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier