Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 400 gr zwarte bonen
- 6 middelgrote wraps
- 2 paprika's
- 1 ui
- 1 tenen knoflook
- 140 gr mais
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl komijn poeder
- een snuf cayennepeper
- 40 gr geraspte kaas
- 75 gr zure room
- 7 gr koriander
- peper en zout
- olie
Benodigdheden
- ovenschaal
Vegetarische enchilada's met zwarte bonen
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en spoel de zwarte bonen af met water. Hak de koriander.
Stap 3
Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten gehakte knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten mee. Voeg vervolgens paprikapoeder, cayennepeper en komijn poeder toe. Rooster een paar minuten mee en voeg vervolgens paprika blokjes toe. Bak dit nogmaals 5 minuten mee.
Stap 4
Voeg ongeveer 3 eetlepels van de tomatenblokjes over de bodem van de ovenschaal en bewaar nogmaals 3 eetlepels van de tomatensaus in een kommetje. Voeg de rest van de tomatenblokjes, mais, zwarte bonen en peper en zout naar smaak toe aan de groenten. Laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Stap 5
Neem een wrap en vul deze met het mengsel. Leg deze in de ovenschaal en herhaal met alle wraps en het groenten mengsel. Stop de naden van de wraps een beetje naar binnen. Verdeel de laatste eetlepels tomatensaus over de wraps en strooi de geraspte kaas er overheen.
Stap 6
Bak de enchilada's ongeveer 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Zet optioneel ook even de grill aan. Serveer de enchilada's met gehakte koriander en zure room.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier