Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 4 houten spiesen
  • 1 aubergine
  • 1 tl sesamzaad
  • 5 gr koriander

Marinade

  • 1 el mosterd
  • 1 el sesamolie
  • 1 el ahorn siroop
  • 1 el citroensap
  • Chili vlokken naar smaak
  • peper en zout

Sausje:

  • 100 gr (plantaardige) Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 3 takjes munt
  • peper en zout

Vegetarische BBQ spies met aubergine

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Laat de houten spiesen in water weken, zo verbranden deze niet op de BBQ. Maak je gebruik van een BBQ? Bereid deze dan voor door deze aan te maken.

Stap 2

Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Voeg chili vlokken naar smaak toe. Proef dus goed even de marinade.

Stap 3

Snijd de aubergine in plakken en snijd vervolgens elke plak in 4 puntjes. Verdeel de marinade over de aubergine en laat zo lang mogelijk marineren, maar ten minste 10 minuten. Rijg vervolgens de stukjes aubergine op de houten spiesen

Stap 4

Hak de munt fijn. Hak ook de koriander ook fijn. Meng vervolgens Griekse yoghurt met gehakte munt en voeg vervolgens citroensap, peper en zout toe.

Stap 5

Rooster de aubergine spiesen gaar aan alle kanten in ongeveer 5-10 minuten. Serveer de spiesen met sesamzaadjes, gehakte koriander en de yoghurt saus.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw