Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 4 houten spiesen
- 1 aubergine
- 1 tl sesamzaad
- 5 gr koriander
Marinade
- 1 el mosterd
- 1 el sesamolie
- 1 el ahorn siroop
- 1 el citroensap
- Chili vlokken naar smaak
- peper en zout
Sausje:
- 100 gr (plantaardige) Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- 3 takjes munt
- peper en zout
Vegetarische BBQ spies met aubergine
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Laat de houten spiesen in water weken, zo verbranden deze niet op de BBQ. Maak je gebruik van een BBQ? Bereid deze dan voor door deze aan te maken.
Stap 2
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Voeg chili vlokken naar smaak toe. Proef dus goed even de marinade.
Stap 3
Snijd de aubergine in plakken en snijd vervolgens elke plak in 4 puntjes. Verdeel de marinade over de aubergine en laat zo lang mogelijk marineren, maar ten minste 10 minuten. Rijg vervolgens de stukjes aubergine op de houten spiesen
Stap 4
Hak de munt fijn. Hak ook de koriander ook fijn. Meng vervolgens Griekse yoghurt met gehakte munt en voeg vervolgens citroensap, peper en zout toe.
Stap 5
Rooster de aubergine spiesen gaar aan alle kanten in ongeveer 5-10 minuten. Serveer de spiesen met sesamzaadjes, gehakte koriander en de yoghurt saus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier