Sluiten
Ingredienten
4 personen
Vegan gehaktballetjes
- 240 gr linzen
- 50 gr gekookte quinoa
- 50 gr geweekte zonnebloempitten
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 20 groene olijven
- 2 tenen knoflook
- een halve ui
- 2 el tarwebloem
- peper en zout
Pasta
- 4 courgettes
- 500 ml tomaten passata
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 tl oregano
- peper en zout
Veganistische gehaktballetjes met courgetti
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Voeg alle ingrediënten voor de balletjes samen in de keukenmachine en maak hier een deeg van. Indien je het lekker vindt kun je het mengsel grof laten. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook alles zeer fijn hakken en kneden.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 3
Je kunt makkelijk balletjes van het deeg draaien wanneer je het deeg eerst even ongeveer 30 minuten in de koelkast legt, dan wordt het iets steviger.
Stap 4
Draai balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat. Deze balletjes mogen nu ongeveer 20 minuten in de oven. Waarschijnlijk moet je ze halverwege omdraaien. Je zou de balletjes ook in de koekenpan kunnen bakken. Bak ze dan tot ze krokant zijn.
Stap 5
Indien je de pasta maakt maak je reepjes van je courgette, met je mes of spiralizer.
Stap 6
De pastasaus maak je van een gesnipperd uitje, knoflook, tomatenpassata en de kruiden.
Stap 7
Smakelijk eten!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier