Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Vegan gehaktballetjes

  • 240 gr linzen
  • 50 gr gekookte quinoa
  • 50 gr geweekte zonnebloempitten
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 20 groene olijven
  • 2 tenen knoflook
  • een halve ui
  • 2 el tarwebloem
  • peper en zout

Pasta

  • 4 courgettes
  • 500 ml tomaten passata
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl oregano
  • peper en zout

Veganistische gehaktballetjes met courgetti

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Voeg alle ingrediënten voor de balletjes samen in de keukenmachine en maak hier een deeg van. Indien je het lekker vindt kun je het mengsel grof laten. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook alles zeer fijn hakken en kneden.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3

Je kunt makkelijk balletjes van het deeg draaien wanneer je het deeg eerst even ongeveer 30 minuten in de koelkast legt, dan wordt het iets steviger.

Stap 4

Draai balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat. Deze balletjes mogen nu ongeveer 20 minuten in de oven. Waarschijnlijk moet je ze halverwege omdraaien. Je zou de balletjes ook in de koekenpan kunnen bakken. Bak ze dan tot ze krokant zijn.

Stap 5

Indien je de pasta maakt maak je reepjes van je courgette, met je mes of spiralizer.

Stap 6

De pastasaus maak je van een gesnipperd uitje, knoflook, tomatenpassata en de kruiden.

Stap 7

Smakelijk eten!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw